Gemeente Achtkarspelen


Expositie Joost Schmidt in gemeentehuis van Achtkarspelen

Van 4 november tot en met 15 december 2009 is in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost werk te bezichtigen van Joost Schmidt uit Engwierum. De expositie bestaat uit grafiek, schilderijen en beelden.

Joost Schmidt (1943) is een stadsmens, visueel gericht op wat hem omringt. Nu wonend in de uitzichtloze verten van het noorden van Fryslân wordt het kijken door reizen naar elders gevoed. De indrukken zijn aanleiding tot tekenen, schilderen of etsen drukken in de intimiteit van het atelier. Nooit is het gebonden aan de figuratie, maar het heeft de abstractie, de expressieve kracht van kleurgebruik en lijnvoering nodig om de vervreemding van het kijken te kunnen verrijken tot (in)zien.

Joost Schmidt heeft diverse opleidingen gevolgd, waaronder de Kunstnijverheidsschool (gebonden grafiek) en de Gerrit Rietveld Academie (vrije grafiek en schilderen) in Amsterdam. Schmidt exposeert met grote regelmaat en succes in binnen- en buitenland en zijn werk is in vele openbare en privé-collecties vertegenwoordigd.

De expositie is te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost, Stationsstraat 18. Openingstijden van het gemeentehuis: maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 tot 16.00 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Â