Gemeente Kollumerland

PB 40/2009 Cursisten âStudio Aafke Holmanâ exposeren in gemeentehuis

Kollum, 2 november 2009

Op woensdag 4 november 2009, âs middags om vier uur opent wethouder Reinoud Koster de expositie van elf cursisten van âStudio Aafke Holmanâ in het gemeentehuis in Kollum (Van Limburg Stirumweg 18).

Elf enthousiaste cursisten van beeldend kunstenares Aafke Holman uit Burum tonen met trots hun werken in het gemeentehuis. Al meerdere keren is er geëxposeerd door deze groep. Govert Bax, Dorothé Boog-Postma, Johannes Feddema, Antjo Kuiper, Ineke Martens, Hennie Scholten, Folly Spoelstra, Jaap Tulleken, Jaap Veenstra, Zus Vlasma-Westra en M. Zondervan-Droog vormen een vaste kern. Ze zijn al jaren bezig zich op creatief gebied te ontwikkelen.

Er wordt veel waarde gehecht aan vrije expressie, wat betreft compositie, kleurgebruik en de keuze van het onderwerp. Hoewel een figuratieve voorstelling niet geschuwd wordt, kiezen veel van de exposanten voor abstracte vormen. Mede daardoor kent het tentoongestelde werk een grote diversiteit en is zeer boeiend om te zien. De nadruk ligt echter op de vreugde die men beleeft aan het creëren van een werkstuk, dat een aangename verrassing of een prettige emotie geeft.

Door de tomeloze inzet van de cursisten en hun gedeelde passie voor schilderen, tekenen en aquarelleren komt er heel wat tot stand. Voor een groot deel echter ligt de kracht van de cursus in de ruimte en adviezen die Aafke Holman haar cursisten biedt. Zij benadrukt het belang van eigen inbreng. Ze moedigt haar cursisten aan om de eigen grenzen te verleggen en dus een uniek en persoonlijk kunstwerk af te leveren. Bij Aafke is er ruimte om te experimenteren en uit te proberen, maar óók om schildertechnieken onder de knie te krijgen. Daarom mag er best gekeken worden naar werken van gerenommeerde kunstenaars; zo kom je tot allerlei inzichten rondom compositie, licht- en kleurgebruik.

De expositie is te bezichtigen van 5 november tot en met 11 december 2009. Dit is mogelijk op: maandag tot en met donderdag van 09.00 â 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur
(âs middags is het gemeentehuis alleen open voor bezichtiging van de expositie); woensdag van 16.00 tot 19.30 en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur


---

********************************
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.