Jet-Stream BV viert 15 jaar internet streaming

03/11/2009 14:03

Jet Stream BV

Streaming Media bedrijf groeit meer dan 1850% in vijf jaar

Groningen, 3 november 2009 - Op vier november 2009 is het exact vijftien jaar geleden dat de eerste live video stream via Internet werd uitgezonden. Internet video pionier Stef van der Ziel verzorgde de live beelden van een popconcert.

15 Jaar streaming

Op 4 november viert Jet Stream BV dat het op de kop af 15 jaar geleden is dat oprichter Stef van der Ziel de eerste live video beelden het Internet op streamde.

De live stream van een popconcert werd bekeken door maar vier kijkers, maar was wel een kleine revolutie: voor het eerst was iemand in staat om wereldwijd uit te zenden, zonder dure uitzendlicenties, kostbare satellietwagens of omroepstatus.

In 1994 stond het Internet in de kinderschoenen: het was toen nog mogelijk alle Nederlandse websites in één dag te bezoeken. De meeste websites bestonden hooguit uit tekst.

"Vijftien jaar klinkt kort maar in Internet termen is het een eeuwigheid", zegt van der Ziel. "Tegenwoordig is een filmpje via Internet kijken doodnormaal, maar vijftien jaar geleden was het extreem bijzonder dat je überhaupt een kort audiofragment kon downloaden, laat staan live beelden bekijken".

Zijn bedrijf Jet Stream BV levert geavanceerde streaming media management technologie aan telecom bedrijven in Nederland en ver daarbuiten. Het bedrijf leverde dit jaar maar liefst acht streaming video platformen, zogeheten 'Content Delivery Networks', aan ondermeer KPN en SURFnet en andere klanten in Rusland, Duitsland, Portugal en Brazilië.

Onder de naam StreamZilla.nl verzorgt het bedrijf de distributie van miljarden video streams voor Europese en Nederlandse omroepen, sport clubs, websites, uitgeverijen zoals Ajax, Eyeworks, Ziggo, KLM, Bol.com en Ilse media. Het is hiermee marktleider in Europa.

Jet Stream BV staat in de top tien van de Deloitte Fast 50, het jaarlijkse overzicht van de snelst groeiende technologie bedrijven in de BeNeLux. Het bedrijf is tevens genomineerd voor de Deloitte Fast 500, de FD Gazellen Awards en de Emerce Top 100.

Deloitte Fast 50

Accountant Deloitte organiseert ieder jaar De Fast 50: Jet Stream staat met meer dan 1850% groei in de top 10 snelst groeiende technologie bedrijven in de BeNeLux.

Deloitte Fast 500 EMEA

Accountant Deloitte organiseert ieder jaar De Fast 500: Jet Stream staat in de top 500 snelst groeiende technologie bedrijven in Europa, Midden-Oosten en Afrika.

FD Gazellen Awards

Het Financieel dagblad organiseert ieder jaar de Gazellen Awards: Jet Stream staat in de top snelst groeiende technologie bedrijven in Noord-Nederland.

Emerce top 100

De Emerce top 100 wordt samengesteld op basis van onderzoek onder lezers van diverse vakbladen. Er wordt geselecteerd op expertise, flexibiliteit en merknaam. Jet Stream werd vorig jaar uit als beste streaming bedrijf van Nederland, en staat dit jaar weer in de top genomineerd.

Jet Stream BV is een snel groeiend technologie bedrijf. Het bedrijf is vanaf de start in 2003 winstgevend, zonder investeringen of leningen. http://www.jet-stream.nl





http://www.jet-stream.nl