Frans Timmermans in debat in het Nutshuis

Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) debatteert op 4 november 2009 met publicist Paul Scheffer en Nausicaa Marbe (journaliste, columniste en schrijfster) over de veranderingen in Europa na de val van de Muur. Het debat vindt plaats in het Nutshuis in Den Haag van 20.00 tot 21.30 uur, onder leiding van André Gerrits (European Studies, Universiteit van Amsterdam).

Het debat is onderdeel van een reeks publieksevenementen waarbij Frans Timmermans stilstaat bij het 20 jarig jubileum van de val van de Berlijnse muur. Timmermans wijst op de veranderde wereld sinds de val van de muur, de nieuwe uitdagingen waar we voor staan en de betekenis van identiteit na de Val van de Muur.

Op 8 november 2009 verzorgt Frans Timmermans een inleiding en neemt deel aan het programma van Dieuwke van Ooij, die voor de Nova zomerserie korte documentaires maakte over plekken waar het IJzeren Gordijn zich bevond. Dit evenement vindt plaats om 15.30 in het Gebouw voor Kunsten en Wetenschappen in Utrecht in het kader van de Culturele Zondag. Daarna is hij om 17.30 uur samen met burgemeester Wolfsen van Utrecht op het Stadhuisplein, waar zij een daar opgebouwde muur, met daarop boodschappen van deelnemers aan de Culturele Zondag, omver trekken.