UMC Utrecht


Kanjers pakken kadootje uit

Een kadootje van 12 meter lang, welk kind droomt er niet van? Op woensdag 4 november wordt dit voor de WKZ-kanjers werkelijkheid. Zij pakken dan een bus uit met over de gehele lengte van de bus een door henzelf ontworpen sticker.

Op de sticker staat een oproep voor nieuwe medewerkers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht). De actie is een onderdeel van de campagne die de kinderen zelf hebben bedacht om mensen voor hun ziekenhuis te interesseren.

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen al een radiospotje opgenomen bij RTV Utrecht. Zaterdag 31 oktober jl. hebben ze met vliegtuigjes boven Utrecht gecirkeld om hun boodschap kracht bij te zetten en morgen, woensdag 4 november onthullen ze de bus.

Aanleiding

De directe aanleiding voor de campagne is uitbreiding van het Kinderhartcentrum in het WKZ; daardoor is een dertigtal extra kinderverpleegkundigen, intensive care-kinderverpleegkundigen, operatieassistenten en anesthesiemedewerkers nodig. En die zijn moeilijk te vinden. Het ziekenhuis biedt daarom ook opleidingsmogelijkheden voor deze functies aan. GeĂŻnteresseerde collega's kunnen een persoonlijke rondleiding krijgen door het academisch kinderziekenhuis WKZ, om zelf te zien en te ervaren wat het werk van een WKZ-kanjer inhoudt. Interesse? Stuur een e-mail naar: angela@umcutrecht.nl.
dinsdag 3 november 2009