Gemeente Harderwijk


Streekplan herziening herbegrenzing ecologische hoofdstructuur (EHS)

04/11/2009

Provinciale Staten hebben op 1 juli 2009 de nieuwe grenzen van de ecologische hoofdstructuur (EHS) in het Streekplan definitief vastgesteld. Het voorstel van Gedeputeerde Staten is op een paar punten aangepast.

Doel van de herbegrenzing is de EHS 'robuuster' te maken. Met robuust wordt bedoeld een netwerk van natuurgebieden waar waardevolle en kwetsbare natuur optimale kansen krijgt om voort te bestaan. Op het ontwerp dat van 31 maart tot en met 13 mei 2008 ter inzage lag, zijn zoân vierhonderd zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen zijn voor Gedeputeerde Staten (GS) aanleiding geweest om een aantal veranderingen door te voeren ten opzichte van hun eerdere voorstel. De definitieve tekst en de streekplankaart kunnen worden gedownload via www.gelderland.nl/ehs

De vastgestelde streekplanherziening ligt voor iedereen ter inzage in het informatiecentrum van het provinciehuis, Markt 11 te Arnhem. Het informatiecentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30-16.30 uur. Tevens ligt de streekplanherziening ter inzage bij alle Gelderse gemeenten. De vaststelling door Provinciale Staten bevat geen concrete beleidsbeslissingen en daar is er geen beroep mogelijk bij de Raad van State.


____________________