Gemeente Boekel


CDA wil vrijwilligers en sportclubs minder korten op hun subsidies

Door verminderde inkomsten vanuit Den Haag en strengere begrotingsregels van de provincie moet Boekel fors bezuinigen op haar uitgaven. In de uitwerking zal wat het CDA betreft nog bijsturing moeten plaatsvinden.

Vrijwilligers en verenigingen zo veel mogelijk ontzien Het CDA wil dat de bezuinigingen niet ten koste gaat van vrijwilligers die veel doen voor de leefbaarheid van bijna alle inwoners van onze gemeente. Sportclubs en verenigingen zijn onmisbaar voor een bewegende en gezonde jeugd en moeten daarom betaalbaar blijven. De geplande bezuiniging op sportsubsidies moet worden bijgesteld. Ook vindt het CDA dat de bezuinigingen op de scholen, de BLOK en de bibliotheek nader bekeken moeten worden.

Pakket voor normen en waarden behouden voor het onderwijs Voorgestelde bezuinigingen op onderwijs, waaronder het pakket âLeefstijlâ, kunnen leiden tot een lager normen en waarden besef van onze jeugd. âLeefstijlâ moet zeker in stand worden gehouden en er mag niet op worden bezuinigd.

Goed rentmeesterschap
Het CDA hecht veel waarde aan een sluitende begroting en wil zich niet onttrekken aan haar plicht voor een goed rentmeesterschap. Loze kreten voegen niets toe. Om de te schrappen bezuinigingen te financieren wil het CDA extra geld genereren door de volgende aanvullende maatregelen:

Het CDA is van mening dat de jongerenwerker meer kan bereiken door maatwerk te leveren in plaats van de relatief dure algemene aanpak, waarbij de echte doelgroep niet wordt bereikt. Maatwerk is ook veel goedkoper, omdat dan veel minder jeugd hoeft te worden bediend. Onbeperkt subsidiëren van muziekonderwijs bij het CKVU tot 18 jaar is onnodig. Voorstel van het CDA is om maximaal drie jaar les per kind te subsidiëren. Dit leidt tot een extra besparing op de begroting. De communicatie via de weekbladen kan wat het CDA betreft beperkt worden tot één in plaats van twee weekbladen. Deze besparing kan o.a. ten goede komen van de BLOK.

Gemeenteraadsfractie CDA Boekel - Venhorst.