Gemeente Wijdemeren


Proef met jongerenbus

Proef met jongerenbus

Binnenkort start een proef met het laten rijden van een jongerenbus door de kernen van Wijdemeren.

Dat hebben burgemeester en wethouders op 3 november besloten.

Ontmoeten in ontspannen sfeer
De bus zal gedurende een half jaar, 1 keer per week, op dinsdagmiddagen in een van de kernen staan. De bus, een verbouwde SRV wagen, is een mobiel tiener- en jongerencentrum. Het doel van de jongerenbus is dat jongeren elkaar ontmoeten in een neutrale en ontspannen omgeving. Er kan film worden gekeken, computerspelletjes worden gedaan, tafelvoetbal worden gespeeld, etc. Jongeren kunnen er advies en informatie krijgen en bij mooi weer zijn er in de bus allerlei materialen aanwezig waarmee buiten gespeeld kan worden.

Positieve bijdrage
Jongeren in Wijdemeren hebben herhaaldelijk aangegeven dat er voor hen te weinig mogelijkheden zijn. Zij hebben geen eigen plek om elkaar te ontmoeten. Ook wordt er niet voldoende met en voor hen georganiseerd. De mogelijkheid om jongeren te bereiken en te betrekken bij het ontwikkelen en uitvoeren van jongerenprojecten wordt met deze jongerenbus vergroot. De bus levert ook een positieve bijdrage aan het verbeteren van de leefomgeving waarbij jongeren betrokken zijn en een preventieve bijdrage aan het voorkomen van jongerenproblematiek.

Na een half jaar wordt bepaald of de bus voldoet aan de wensen en behoeften van de jongeren en of Wijdemeren structureel een jongerenbus zal inzetten.

(03-11-2009)