Gemeente Almere

Voorbereiding aanleg busbaan Noorderplassen West

04-11-2009

Vanaf maandag 26 oktober zijn er voorbereidende werkzaamheden begonnen voor de aanleg van het deel van de busbaan tussen Kruidenwijk en Noorderplassen West. Om de werkzaamheden uit te voeren is het noodzakelijk om een aantal verkeersmaatregelen te nemen en een omleiding in te stellen. De omleiding wordt aangegeven met de bekende gele borden. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Almere door Aannemersbedrijf Knipscheer en duren tot en met vrijdag 11 december 2009.

Wat gebeurt er?
Allereerst worden onder de weg door betonnen buizen aangebracht die twee sloten met elkaar verbinden. Dit gebeurt onder respectievelijk de Muziekdreef ter hoogte van de onderdoorgang Hogering, afrit Hogering vanuit Amsterdam en bij het fietspad. Dit kan enige overlast veroorzaken en eventueel worden er omleidingen aangegeven. Verder heeft het verkeer weinig hinder van de werkzaamheden.

De Kruidenweg wordt door het bouwverkeer gebruikt als entree naar hun werkgebied. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit zand/grondtransport en het verwerken van zand/grond op locatie. Ter hoogte van het fietspad Kruidenwijk wordt een nieuw brugdek gebouwd dat iets hoger komt te liggen dan het huidige brugdek in de Muziekdreef. Met de begraafplaats zijn afspraken gemaakt in verband met eventueel geluidsoverlast tijdens begrafenissen.

Aanleg busbaan
De voorbelasting wordt aangebracht vooruitlopend op de aanleg van de busbaan. Dit deel van de busbaan vormt het ontbrekende stukje tussen Kruidenwijk en de busbaan Noorderplassen West. De nieuwe busbaan komt parallel te liggen aan de oostzijde van de Muziekdreef, langs de begraafplaats en onder de Hogering door richting Noorderplassen West. De feitelijke aanleg van de busbaan staat gepland voor het 2e kwartaal 2010.