Gemeente Vlaardingen


Opknapbeurt Groot Vettenoord dichterbij

04 november 2009


Bedrijventerrein Groot Vettenoord krijgt een flinke opknapbeurt. De afgelopen maanden hebben de ondernemers en eigenaren van de bedrijven van Groot Vettenoord een rapport gemaakt (Groot Vettenoord; samen lossen we het op!) dat is aangeboden aan wethouder Peter van der Zwan.

Nu is het college van B&W aan zet om zich uit te spreken over de uitvoering van de maatregelen uit het rapport. Groot Vettenoord (goed voor 9 procent van de werkgelegenheid in de stad) is een belangrijk bedrijventerrein voor Vlaardingen. De provincie Zuid-Holland stelt subsidie beschikbaar voor de uitvoering van
herstructureringswerkzaamheden en ook Stadsregio Rotterdam heeft voor een duurzame economische groei het opknappen van bedrijventerreinen hoog op de agenda staan.

Aangezien zowel de gemeente als eigenaren en ondernemers van Groot Vettenoord baat hebben bij het opknappen van het terrein, gaan beide partijen aan de slag. De gemeente start met een onderzoek naar verkeer en parkeren, waarna het een herstructureringsplan maakt. Ook zorgt de gemeente ervoor dat het bedrijventerrein er netjes uitziet. Bijvoorbeeld door meer te snoeien. De ondernemers moeten ervoor zorgen dat hun panden er netjes uitzien. Ook worden zij aangemoedigd een ondernemersvereniging in het leven te roepen.