Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 04-11-2009

Bromfietser onderuit

HOOGEVEEN Dinsdagochtend is op de Valkenlaan een 16-jarige bromfietser uit Hoogeveen onderuit gegaan en licht gewond geraakt. De jongen reed op zijn bromfiets over de Valkenlaan. Hij verklaarde dat hij achterom keek en daardoor reed hij teveel naar rechts en raakte met zijn stuur de linkerkant van een geparkeerde auto. Hij ging vervolgens onderuit. De jongen is met rugklachten per ambulance overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. (2009051951)

Overval op apotheek

ASSEN Dinsdagmiddag rond 17.00 uur is een apotheek aan de Molenstraat overvallen. Drie onbekende mannen kwamen de apotheek binnen en bedreigden de medewerkers met een wapen en maakten vervolgens een geldbedrag buit. Sindsdien ontbreekt van de daders ieder spoor. De politie is direct met het technisch onderzoek begonnen en er is gesproken met getuigen. Woensdag voert de politie een buurtonderzoek uit. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. (2009052155)

Politie vordert rijbewijs in

EMMEN Dinsdagavond heeft de politie het rijbewijs van een 29-jarige automobilist uit Emmen ingevorderd op de Dordsestraat. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 102 kilometer per uur over de Dordsestraat. Hier is geldt een maximum snelheid van 50. De automobilist werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (20009052175)

Verkeersongeval met alcohol in het spel

ASSEN Dinsdagochtend is een 28-jarige automobilist uit Nieuwegein met zijn auto in een greppel gereden ter hoogte van de Witterhaar. Ter plekke troffen agenten de man uit Nieuwegein aan bij de auto. Hij verklaarde dat hij de auto had bestuurd en dat hij had gedronken. De man moest een blaastest ondergaan en op basis van de uitslag werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde hij 825 ug/l. Verder bleek het rijbewijs van de man ongeldig te zijn verklaard. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. (2009052043)

Winkeldief aangehouden

ZUIDLAREN De politie heeft dinsdagmiddag een 68-jarige man uit Midlaren aangehouden voor winkeldiefstal. De man was betrapt door personeel van een supermarkt aan de Stationsweg. De man werd door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en met een bekeuring op zak mocht de man het politiebureau verlaten. (2009052151)

Drie hennepkwekerijen aangetroffen bij actie

NIEUW WEERDINGE Dinsdag zijn bij een actie in de straat Tussen de Wijken drie hennepkwekerijen aangetroffen. Daarbij is een 38-jarige man uit Nieuw Weerdinge aangehouden. Hij kwam ter plaatse nadat de politie bij hem thuis een kwekerij met 240 stekken en 90 volgroeide planten had aangetroffen. In de tuin van de buren had hij nog een kwekerij in een schuur met 150 planten. Op een derde adres werd een kwekerij aangetroffen waarin geen planten meer stonden. Alles is direct ontmanteld en afgevoerd. (2009051829)

Brand bij clubgebouw

EELDE Dinsdagnacht is brand ontstaan onder de luifel van een clubgebouw aan de Burgemeester J. Legroweg. Onder de luifel was een container in brand gestoken waardoor de luifel vlam vatte. De brandweer bluste de brand. De politie onderzoekt deze brand. (2009052202)

Automobilist ernstig gewond bij ongeval

NIEUW RODEN Dinsdagmorgen is een 25-jarige man uit Haulerwijk ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zevenhuisterweg. Door nog onbekende oorzaak raakte hij naast de weg en botste vervolgens tegen een boom. Hij is met ernstig letsel naar het UMC Groningen gebracht. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. (2009052091)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.