Gemeente Wijdemeren


Praat mee!

Hoe moet de nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren in Kortenhoef er uit zien? Praat op woensdag 4 november om 18.00 uur mee!

Burgemeester en wethouders hebben besloten om nog dit jaar een overdekte ontmoetingsplaats voor jongeren te realiseren op het terrein van het voormalige jeugdcentrum De SmoeS aan de Kwakel te Kortenhoef.

Eigen plek
Op 27 oktober vond er een bewonersbijeenkomst plaats in Kortenhoef, waar jongeren en bewoners met elkaar spraken over de irritaties die er ten opzichte van elkaar bestaan. Zo zijn er regelmatig klachten over overlastgevende jeugd in Wijdemeren. Met name geluidsoverlast, vernielingen en brutaal gedrag van jongeren baart bewoners zorgen. Jongeren gaven echter aan dat er te weinig voor hen georganiseerd wordt en, vooral, dat zijn geen eigen plek hebben waar zij bij elkaar kunnen komen. Zowel de jongeren als de bewoners waren het er over eens dat de jongeren een eigen plek moeten hebben.

Overlast verminderen
Om de wederzijds ervaren overlast van jongeren en bewoners te verminderen is het belangrijk om voor het einde van het jaar jongeren een voorziening te geven waar ze bijeen kunnen komen. Een overdekte ontmoetingsplaats is een goede oplossing voor het probleem en kan op deze plek op de Kwakel gerealiseerd worden.

Meedenken
Er was veel animo onder de jongeren om mee te denken over hoe de ontmoetingsplek eruit moet gaan zien. Velen gaven zich daar tijdens de bijeenkomst voor op. Op woensdag 4 november praat de gemeente met hen over hun ideeen. Iedereen is vanaf 18.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis.

(04-11-2009)