CDA

De Rouwe - Hardere aanpak Oost-Europese wegpiraten

CDA Tweede Kamerlid Sander de Rouwe wil een strengere aanpak van verkeersovertreders uit andere landen. De Rouwe: Oost-Europese verkeersovertreders ontspringen heel vaak de boetes, terwijl ze niet bepaald veiliger rijden op de weg. Daarom komt de woordvoerder verkeersveiligheid met een serie maatregelingen. Bij dit bericht hoort een video

Zo wil De Rouwe scanapparatuur langs de snelwegen bij de grens. Autoâs met verscheidene boetes op hun naam kunnen dan van de weg worden gehaald. Ook wil De Rouwe meer controle op plekken in Nederland waar bijvoorbeeld veel Polen werkzaam zijn. Als de arbeidsinspectie langskomt, dan kan de verkeerspolitie tegelijk hun boetes komen innen.

De Rouwe wil dat minister Eurlings en Hirsch Ballin dit in Europees verband aankaarten. Als dat niet lukt, dan bilateraal. Het CDA vindt dat overtreders niet onder hun boete uit mogen komen. De Rouwe: âOnze verkeersregels gelden voor iedereen. En door fout gedrag af te straffen wordt de verkeersveiligheid verbeterd. De arbeidsverrichtingen van de Polen zijn hier van harte welkom, maar ze mogen hun verkeersonveiligheid thuis latenâ.

---