Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente wil 'Bewijs van Goede Dienst' voor ondernemers

Om de kwaliteit van dienstverlening aan bedrijven in beeld te brengen en waar mogelijk te verbeteren, start de gemeente met het project 'Normenkader voor Bedrijven'. Het project levert de gemeente een 'Bewijs van Goede Dienst' op.

Het project bestaat uit een meting op dossiers van producten geleverd aan ondernemers en levert een verbeterplan op. Aan de hand van een meetlat wordt in kaart gebracht hoe de gemeente scoort in de dienstverlening naar de ondernemers. Termijnen, professionaliteit, ondernemersgerichtheid en betrouwbaarheid zijn de centrale thema's in dit onderzoek. De meetlat is opgesteld door de Regiegroep Regeldruk, VNG, tien gemeenten, VNO-NCW en MKB-Nederland. Het kabinet gaf de opdracht de meetlat te ontwikkelen.

Als de resultaten van de meting bekend zijn, wil de gemeente hiermee een verbeterplan vaststellen. Als dit plan door het college is vastgesteld, ontvangt de gemeente een 'Bewijs van goede dienstverlening'.

Meerdere gemeenten gingen de gemeente Gilze en Rijen voor met dit project. GovUnited is de organisatie die de gemeente ondersteunt in het project. Vertegenwoordigers van deze organisatie gaan ook in gesprek met lokale ondernemers om de waardering voor de dienstverlening van de gemeente in beeld te brengen.

Over het project geeft de gemeente ook een speciale nieuwsbrief uit. In de nieuwsbrief gaat de gemeente nader in op het project en de meetlat. De nieuwsbrief kunt u hier downloaden.

Datum bericht: 04 november 2009