Gemeente Hilversum

Kunst met een missie

publicatiedatum: woensdag 4 november 2009

"Het zal je maar gebeuren: je studie ontnomen, jarenlang onschuldig gevangen, eindelijk vrij... maar zonder toekomst! Dat overkwam Ashraf, die vlak voor het einde van zijn geneeskundestudie samen met vijf Bulgaarse verpleegkundigen, in Libië werd gearresteerd. Hij is nu in Nederland en probeert zijn studie weer op te pakken."

Zonder financiële ondersteuning lukt dat niet. En precies op dat gebied wil de stichting TalentenKans helpen. De stichting werd in 2006 opgericht om niet-westerse studenten te ondersteunen, die in Nederland een studie aan een hogeschool of universiteit volgen. Studenten die zich zonder deze ondersteuning niet verder zouden kunnen ontplooien. Om deze studenten te kunnen blijven ondersteunen heeft Talentenkans een kunstexpositie in het raadhuis georganiseerd. Alle kunst is te koop, waardoor meer jongens als Ashraf geholpen kunnen worden.

Deze kunstexpositie is een samenwerking met de gemeente Hilversum en stichting TalentenKans. In het raadhuis komen werken van verschillende kunstenaars te hangen, zoals de veelvuldig bekroonde fotograaf Robert Knoth, schilderes Emeke Buitelaar, de Libanese schilder Raed Selman, fotografe Anita Kruys en schilder Anton Heyboer. Ook zijn er sieraden te zien van de jonge Turkse ontwerper Sadi Tekin en de Engelse ontwerpster Clare Fowler. Kunst met een missie tentoongesteld in een monumentale omgeving.

De werken die in het Raadhuis in Hilversum worden tentoongesteld zijn geschonken en worden te koop aangeboden. De opbrengst gaat naar het studiefonds van TalentenKans.

De Burgermeeste van Hilversum, Ernst Bakker, zal de tentoonstelling donderdag 6 november om 15.00 uur openen. Een aantal begunstigden van TalentenKans, waaronder Ashraf, zal hierbij aanwezig zijn. De expositie loopt tot en met 27 november en is gratis toegankelijk.