Gemeente Cromstrijen


Woonbestemming voor Numansgors (04-11-2009)
Bijna 30 jaar wonen op een recreatiepark. Als het aan de gemeente ligt is dat in 2010 toch echt voorbij. Numansgors krijgt dan een woonbestemming. Dit besloot de gemeenteraad afgelopen dinsdag.

Haken en ogen
De Vereniging van Eigenaren Numansgors (VvE) maakte zich er jaren keihard voor: de woningen op Numansgors moesten een woonbestemming krijgen. Daar zaten lastige haken en ogen aan en de materie was complex. In 2008 besloot de gemeente een landelijke deskundige naar de zaak te laten kijken: professor Priemus. Hij onderzocht de gevolgen van het herbestemmen van Numansgors en adviseerde de gemeente de herbestemming door te zetten, mits de provincie Zuid-Holland en het Ministerie van VROM hun goedkeuring gaven.

Resultaat
Na enkele gesprekken en briefwisselingen is dit gelukt. Bijna niets staat de herbestemming nog in de weg. Wel moet de gemeente wachten met het vaststellen van het nog te maken bestemmingsplan totdat Provinciale Staten Numansgors opnemen binnen de rode contouren in de Provinciale Structuurvisie. Dit is nodig omdat provinciaal beleid aangeeft dat de omzetting van recreatiewoningen naar burgerwoningen alleen mogelijk is als zij binnen de bebouwingscontour liggen.

Wethouder Martin Honders : "Bij mijn aantreden in 2006 had ik me voorgenomen om voor goed een einde te maken aan het gesteggel rondom de herbestemming van Numansgors. Dit duurde al bijna 30 jaar en ik vond het tijd worden dat er voor iedereen duidelijkheid kwam. Samen met de VvE zijn we daar goed uit gekomen. Daar ben ik hartstikke blij mee."

Planning
Het stappenplan voor de wijziging van het bestemmingsplan ziet er als volgt uit.

Wanneer WieWat
Vanaf 3 november 2009Gemeente (college)Maken bestemmingsplan Juni 2010Provinciale StatenVaststellen Provinciale Structuurvisie Juli 2010Gemeente (college)Starten inspraakprocedure bestemmingsplan Eind 2010 Gemeente (gemeenteraad)Vaststellen definitief bestemmingsplan

Meer informatie
Projecten > Recreatiepark Numansgors.