Gemeente Cromstrijen


Educatieschip De Watervlo meert aan in Cromstrijen

(04-11-2009)

Maandag 2 november 2009 meerde het schip De Watervlo, na een tocht langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden, aan in de Dorpshaven in Numansdorp. Vier basisscholen uit Cromstrijen bezochten de afgelopen week het educatieschip en namen deel aan het project Waterwereld.

Brede School Cromstrijen
De gemeente Cromstrijen subsidieert deze activiteit vanuit de Brede School. Met de Brede School activiteiten wil de gemeente zorgen dat kinderen zich breed kunnen ontwikkelen, meer gaan bewegen en stimuleren dat kinderen actiever deelnemen aan de samenleving. De activiteiten die vanuit de Brede School plaatsvinden zijn gericht op sport, cultuur, natuur & milieu en muziek & dans. Deze activiteiten vinden behalve tijdens schooltijd ook tussen de middag en na schooltijd plaats.

Project Waterwereld
De leerlingen van de vier Cromstrijense basisscholen volgden ieder op De Watervlo een les van anderhalf uur. Na ontvangst door Neptunus gingen de leerlingen onder begeleiding van Triple-E medewerkers op ontdekking uit in het schip. Tijdens de les bezochten de leerlingen het ruim, een duikboot en deden (water)experimenten in het laboratorium. In het ruim leerden de kinderen onder andere meer over de waterkringloop en het ontstaan van regen. Ook leerden de kinderen wat een riool is en wat er met rioolwater gebeurt. Met de duikboot ondernamen de kinderen een spannende reis die hen langs koraalriffen en een scheepswrak voerden. In het laboratorium deden de leerlingen onder begeleiding zelf onderzoek.