AEGON

Premie AEGON OverlijdensRisicoverzekering (ORV) verbeterd

AEGON beloont vanaf vandaag een gezonde en sportieve levensstijl met een scherpe ORV premie. Hiermee verbetert de concurrentiepositie van de AEGON OverlijdensRisicoverzekering enorm. Uit een recent Independer ORV-onderzoek blijkt dat AEGON door deze verbetering gemiddeld de nummer 3 premie in de markt biedt.

AEGON maakt sinds december 2008 al onderscheid op basis van rookgedrag. Vanaf nu beloont AEGON de klant ook voor een gezond gewicht. De premie voor niet-rokende verzekerden met een gezond gewicht is hierdoor concurrerend. De premie wordt bepaald aan de hand van de Body Mass Index (BMI).

Body Mass Index (BMI)

De Body Mass Index is de verhouding tussen lichaamslengte en gewicht en geeft een indicatie van de gezondheid van een persoon. De formule hiervoor is gewicht/(lengte*lengte in meters).
Voorbeeld:

- gewicht = 90 kg en lengte = 190 cm (1,9 meter)
- de BMI is dan 90/(1,9*1,9) = 24,93

Het beoordelen op basis van deze waarden betekent voor ruim 53% van de Nederlanders dat zij van AEGON een scherper aanbod kunnen krijgen voor hun ORV dan voorheen.

BMI verdeling van de Nederlandse bevolking (Bron: RIVM 2009)

Zie het origineel

AEGON biedt daarnaast een extra lage premie bij een goede gezondheid en levensstijl, onder de volgende voorwaarden:

* mogelijk bij een verzekerd bedrag vanaf EUR 160.000;
* voor niet-rokers met een gezonde BMI tussen de 18,5 tot 25;
* medische keuring verplicht;

* aanvangsleeftijd van de verzekerden is minimaal 25 jaar en maximaal 50 jaar.

Als de verzekerde voldoet aan de bovenstaande punten wordt automatisch gevraagd of de premie berekend moet worden op basis `Korting bij Goede Gezondheid en Levensstijl'. Een medische keuring is hierbij wel verplicht. De kosten van deze keuring komen voor rekening van AEGON. Een medische keuring is in alle gevallen verplicht bij verzekerde kapitalen vanaf EUR 250.000,-.

Vanaf vandaag is op www.aegon.nl meer informatie over de nieuwe AEGON OverlijdensRisicoverzekering te vinden.