Politie Groningen

Woensdag 4 november 2009

Provincie Groningen, 04-11-2009

Groningen: vraagtekens over verkoop huis-aan-huis kerstkaarten

De politie heeft dinsdag een 38-jarige vrouw uit Groningen verhoord op het politiebureau. De Groningse zorgde ervoor dat kerstkaarten huis-aan-huis werden verkocht. De opbrengst voor de verkoop is volgens de verkopers voor goede doelen. Degene die de kaarten daadwerkelijk verkocht ontving een deel van de opbrengst. Deze mensen handelen zeer waarschijnlijk uit goeder trouw. De 38-jarige vrouw had mensen in dienst die de kaarten voor haar verkochten. De verdachte stak een groot deel van het overgebleven geldbedrag in eigen zak. Onbekend is of ze daadwerkelijk geld wilde overmaken naar het goede doel. De politie kwam in actie nadat een bewoner van de Peizerweg kaarten had gekocht, maar even later de zaak niet vertrouwde. De koper waarschuwde de politie die even later de Groningse opdrachtgever aan kon houden. De politie waarschuwt mensen altijd alert te zijn als vreemden aan de deur komen om goederen te verkopen.

Groningen: Stadjers in bezit van drugs

De politie heeft dinsdagmorgen op het Martinikerkhof twee 21-jarige Groningers aangehouden. Het duo werd door agenten gevraagd of ze drugs bij zich hadden. Hier werd niet op geantwoord, maar na fouillering bleken de Stadjers beide meerdere bolletjes harddrugs in hun kleding te hebben. Bij het tweetal vond de politie in totaal 26 bolletjes. De drugs zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: jonge fietsers botsen

Een 10-jarige fietser is dinsdagmiddag gewond geraakt na een botsing met zijn vriendje. De jonge inwoner van Haren sloeg met zijn fiets af op de kruising Botanicuslaan met de Molenweg. Zijn 11-jarige kameraadje fietste op dat moment juist rechtdoor. Hierdoor reden de twee jongens tegen elkaar aan. Het slachtoffertje is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Muntendam: gestolen auto tegen boom

De politie trof dinsdagnacht aan de Wijde Blik een auto tegen een boom aan. Bij de auto was niemand meer aanwezig. De auto bleek te zijn gestolen van een 66-jarige inwoner van Muntendam. De politie doet onderzoek.

Groningen: politie houdt verdachten mishandeling aan

De politie heeft dinsdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep twee mannen aangehouden voor mishandeling. Twee 22-jarige mannen uit Groningen stonden op de hoek van de Oosterstraat een sigaretje te roken toen ze werden aangesproken door de verdachten. De verdachten wilden de Groningers drugs verkopen. Toen de mannen de verdachten verzochten door te lopen kreeg één van hen een vuist in het gezicht. Op basis van de signalementen heeft de politie de verdachten aangehouden. Eén van de verdachten is ingesloten in het cellencomplex. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: inbraak in woning

In een woning aan de Rijksweg is dinsdagavond ingebroken. De inbreker kreeg toegang tot de woning door een raam van de achterdeur in te slaan en zo het slot van de achterdeur te openen. De eigenaar van de woning had de sleutel in het slot laten zitten. Uit de woning zijn diverse goederen weggenomen. De politie vraagt mensen alert te zijn. Sluit ramen en deuren goed af en zorg ervoor dat sleutels en kostbare spullen in de woning niet zichtbaar zijn.

Haren: bromfietsster gaat onderuit

Een 17-jarig meisje uit Haren is dinsdagochtend op de Rummerinkhof op haar bromfiets onderuit gegaan. Het meisje schrok zo van auto die van rechts kwam, dat ze hard in haar remmen kneep. Hierdoor kwam ze met haar bromfiets ten val. Ze is met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Appingedam: auto en tractor botsen door opengaande brug

Een personenauto is dinsdagochtend aan de Woldweg achterop een tractor gebotst. De bestuurder van de tractor moest hard remmen omdat de slagbomen van de Woldbrug naar beneden gingen. De bestuurder van de auto die achter de tractor reed, kon een aanrijding met de tractor niet voorkomen. De auto vatte vervolgens vlam. Ambulancemedewerkers hebben de bestuurder van de auto onderzocht.

Eemsmond/Bedum: controle vrachtvervoer

De politie heeft dinsdag in de gemeenten Eemsmond en Bedum controles van vrachtvervoer uitgevoerd. Een 50-jarige man uit Garrelsweer is aangehouden omdat hij te lang achter het stuur van zijn vrachtwagen zat. De man kreeg een rijverbod en een proces verbaal. Een 19-jarige man uit Bedum werd aangehouden omdat zijn tractor met aanhangwagen niet aan de verkeersregels voldeed. De kraan die hij op de aanhangwagen vervoerde was niet vastgezet en de spiegels van zijn tractor vertoonden mankementen. De man kreeg voor de overtredingen een proces verbaal.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Donderdag controleert de politie in de omgeving van Hoogezand op het gebruik van alcohol in het verkeer. Die dag zijn ook op andere plaatsen controles mogelijk.

De politie controleerde maandag 16 oktober op diverse plaatsen op snelheid.

Stadskanaal, Onstwedderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 57, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zuidhorn, Fanerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 40, aantal overtredingen: 0, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand: De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in Hoogezand verkeerscontroles uitgevoerd. Nabij de Vosholen kregen zes bromfietsbestuurders een bekeuring omdat de tweewielers op de rollenbank te hoge snelheden konden bereiken. In de omgeving van de Woldweg werden acht bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Groningen: Op de Helperzoom heeft de politie gecontroleerd op snelheid en fietsverlichting. Niemand reed met te hoge snelheid. Zeven (brom)fietsers voerden geen verlichting. De politie controleert de komende periode in de hele provincie op fietsverlichting. Meer informatie is te vinden op www.valopmetjefiets.nl.