Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 04-11-2009

Dieven met wapens aangehouden
AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond 3 november op de Leusderweg vijf mannen uit Litouwen aangehouden in de leeftijd van 19 tot 31 jaar, die verdacht worden van diverse diefstallen en verboden wapens bij zich hadden.

In verband met diefstal bij een supermarkt naan de Leuderweg werd die avond rond 19.45 uur de politie gewaarschuwd. Agenten doorzochten de auto van de verdachten en troffen daarin diverse gestolen goederen, een vuurwapen en diverse andere verboden wapens aan.

De agenten namen de aangetroffen goederen in beslag en nam de verdachten voor verhoor mee naar het politiebureau. Daar werden de verdachten ingesloten voor nader onderzoek.

Verdovende middelen
AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 november bij een pand aan de Magelhaenstraat vijf verdachten aangehouden in verband met bezit van verdovende middelen.

Die nacht omstreeks 06.00 uur kwamen agenten bij het pand om een 22-jarige Amersfoorter aan te houden die verdacht wordt van een strafbaar feit. Op dat moment gooide iemand een zakje met vermoedelijk verdovende middelen naar buiten, maar dat werd opgemerkt door de agenten. Die namen de verdovende middelen in beslag en stelden een onderzoek in het pand in. Daarbij werd besloten alle aanwezigen aan te houden en voor verhoor mee te nemen naar het politiebureau.

Inmiddels zijn vier van de verdachten vrijgelaten. Een zit nog vast.