Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 27 oktober 2009

Onderwijskundige aanpassingen basisschool De Bolderik Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een investeringsbijdrage beschikbaar te stellen ter hoogte van EUR 200.500,- voor de uitbreiding en onderwijskundige aanpassingen van basisschool De Bolderik in Heeswijk-Dinther. De werkzaamheden bestaan uit een gedeelte nieuwbouw en uit functionele aanpassingen, zoals het combineren van klaslokalen door middel van het verwijderen van tussenwanden.

Regionalisering brandweer in Brabant-Noord
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aan de gemeenteraad voor te stellen om alle lokale brandweertaken met ingang van 1 januari 2011 op te dragen aan de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Vanwege haar overwegend vrijwillige karakter blijft de regionale brandweerorganisatie ingebed in de lokale gemeenschappen.

Opheffing Streekgewest Brabant-Noordoost
Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om in te stemmen met de opheffing van de gemeenschappelijke regeling van het Streekgewest Brabant-Noordoost en de gemeente Oss aan te wijzen als rechtsopvolger.

Opheffen van werkgroep economische recessie
De maatregelen ter bestrijding van de recessie zijn in uitvoering. De werkgroep wordt daarom ontbonden. Indien nodig zullen signalen die verder handelen vragen, worden opgepakt door de organisatie en het management.

Financiering operationeel programma openbare verlichting Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de kapitaallasten voor 2009 voor de uitbreiding van de openbare verlichting langs de Graafsebaan en Udenseweg voor EUR 2.479,- te dekken uit de post onvoorzien 2009.

Vaststelling belastingtarieven 2010
In september is de begroting 2010 behandeld door het college van burgemeester en wethouders. Op 12 november 2009 behandelt de raad de begroting. De diverse belastingen, rechten en tarieven die de gemeente heft, vormen hiervan een onderdeel. De tarieven worden afzonderlijk in de raadsvergadering van 17 december 2009 vastgesteld, waarna ze worden gepubliceerd.

Controleprotocol accountantscontrole jaarrekening 2009 Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor de jaarrekening 2009 gemeente Bernheze vast te stellen. Met het controleprotocol bepaalt de raad de kaders/reikwijdte van het begrip rechtmatigheid.

Extra regeling voor ontwikkelingsmogelijkheden in de bebouwingsconcentraties in het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een regeling voor wijziging van de agrarische functie naar recreatieve bedrijvigheid of andere niet-agrarische bedrijvigheid onder voorwaarde dat voormalige agrarische bebouwing wordt gesloopt. De regeling wordt opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied Bernheze.

Wijziging stemdistricten
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten voor de verkiezingen van de leden van de gemeenteraad op 3 maart 2010 de stemdistricten te reorganiseren c.q. de stembureau's te verplaatsen. Het doel van deze wijziging is het aantal kiesgerechtigden per stemdistrict naar een lager aantal terug te brengen, zodat de telling van de stemmen 's avonds snel en vlot kan verlopen.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35