Gemeente Bernheze


Gemeente Bernheze kiest voor `groene' verlichting

led-verlichting
De gemeente Bernheze gaat het fietspad langs de Udenseweg in Nistelrode verlichten met led-verlichting. Deze gekozen innovatieve `groene' verlichtingsoplossing levert een energiebesparing op ten opzichte van conventionele verlichting.

Het belangrijkste kenmerk van de `groene' led-verlichting van Innolumis is, dat ze beter zicht geeft bij een lager energieverbruik. Het concept is gebaseerd op een unieke kleurencombinatie die een optimaal zicht geeft bij schemer- en nachtsituaties. Het licht valt op door zijn goudgroene kleur. De led-verlichting zal worden toegepast in twee kleurensamenstellingen, de zogenaamde `Ecowhite' langs het dubbelzijdige fietspad vanaf Menzel tot aan het bosgebied, de `Green' langs het fietspad vanaf het bos tot aan het ecoduct (gemeentegrens). De lamp-optiek zorgt voor een uniforme lichtverdeling en reduceert strooilichtvervuiling tot een minimum.

Op 4 november 2009 zal de aanbesteding van dit project plaatsvinden. De levertijd van materialen neemt een aantal weken in beslag, waarna de uitvoering nog eind dit jaar zal starten.

Voor meer informatie over deze led-verlichting kunt u kijken op www.innolumis.nl.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35