Gemeente Drechterland

4-11-2009
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Koninklijke onderscheiding voor de heer R.W. Hogervorst

De heer R.W. Hogervorst uit Venhuizen is zondagochtend 25 oktober 2009 Koninklijk onderscheiden in de Katholieke kerk Sint Lucas. Dit gebeurde tijdens de feestelijke viering van het 40-jarig bestaan van het Fytomkoor waar de heer Hogervorst dirigent is. Koninklijke onderscheiding de heer R.W. Hogervorst Voor de zegen en wegzending kreeg hij van burgemeester Van der Riet de versierselen die horen bij de benoeming Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Hogervorst kreeg de onderscheiding wegens zijn grote inbreng vanaf het bestaan van het koor. Het Fytomkoor (From Youth to Midlife) is in 1969 als jongerenkoor gestart. De heer Hogervorst was toen drummer en vanaf 1978 is hij de dirigent van het koor. Sinds 2009 is de heer Hogervorst ook dirigent en zanger van het koor â5 voor 6â.

Kenmerkend voor de heer Hogervorst is dat hij geen repetitie overslaat, oog heeft voor iedereen en de inbreng van iedereen waardeert. Hij is altijd bezig met het zoeken naar nieuwe nummers en bewerkt deze voor zijn koor. Het Fytomkoor is tweemaal naar Polen geweest voor optredens en heeft een Afrikaanse mis (de Mess Aluba) uitgevoerd tijdens het 25-jarig bestaan van het koor.