Gemeente Sneek


mantelzorgcomplimenten

Tweede ronde mantelzorgcomplimenten

Mantelzorgers in de gemeente Sneek die zich in de eerste ronde niet (mei tot 1 september 2009 ) hebben aangemeld voor een mantelzorgcompliment (eenmalige bijdrage van EUR150,-) krijgen een herkansing.

Mantelzorgers komen voor het compliment in aanmerking wanneer aan de onderstaande punten wordt voldaan:

* De Mantelzorger is inwoner van de gemeente Sneek (dit hoeft niet te gelden voor degene die door de mantelzorger wordt verzorgd);
* De Mantelzorger is: iemand die in 2008 en/of 2009 langer dan drie maanden en minimaal 8 uur per week de zorg voor zijn of haar naaste op zich neemt of heeft genomen. Daarnaast is er speciale aandacht voor jonge mantelzorgers.

* Het gaat hierbij niet om gebruikelijke zorg (taken die normaal bij de gezinshuishouding horen) maar om extra zorg verleend aan personen met een fysieke, psychische en/of een verstandelijke beperking.

* Hebt u in 2007 of 2008 al een mantelzorgcompliment ontvangen via de Sociale Verzekeringsbank? Heeft u al een compliment aangevraagd bij de gemeente in de periode mei tot en met september 2009? In dat geval komt u niet in aanmerking voor de tweede ronde van het mantelzorgcompliment en hoeft u geen formulier in te vullen.

Het aanmeldformulier voor het compliment kan ingeleverd worden tot en met 27 november 2009. Formulieren worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Formulieren die later worden ingeleverd worden niet in behandeling genomen.

De aanmeldformulieren voor het compliment kunt u hiernaast downloaden, u kunt ze ook ophalen bij het Wmo- loket te Sneek. De formulieren zijn in te leveren bij het Wmo - loket, Marktstraat 12, 8601 CT Sneek. U kunt het formulier ook opsturen naar de gemeente Sneek, mw. L. Laan, Antwoordnummer 2014, 8600 VB SNEEK.

Mantelzorgers ontvangen bericht over de wijze waarop het compliment in ontvangst genomen kan worden.