Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.35 uur

Utrecht, 04-11-2009

Greep uit kassa

UTRECHT De politie zoekt twee mannen die op dinsdag 3 november een greep uit de kassa hebben gedaan in een winkel aan de Vinkenburgstraat.

Een van de mannen vroeg rond 13.00 uur om een glas water. De man morste op een gegeven moment water, waardoor de 46-jarige medewerkster een doek ging halen. Bij terugkomst stond de man achter de toonbank te roepen dat hij een glas water zocht. Beide mannen verlieten daarop de winkel. De medewerkster kreeg argwaan en controleerde de kassa en ontdekte dat er een geldbedrag miste.

Signalementen

Verdachte 1: (was degene die om het glas water vroeg en achter de toonbank stond)


* man

* Oost -Europees type

* leeftijd rond de 30 jaar

* klein van stuk

* dik postuur

* had kort zwart haar

* droeg een mokkakleurige, gladde leren jas
* en een donkere broek

* sprak gebrekkig Engels

Verdachte 2:


* man

* lang, slank postuur

* langwerpig mager gezicht

* opvallende donkere, indringende ogen

* onverzorgd uiterlijk

* had naar achteren gekamd, zwart haar met grijze strepen erdoor
* droeg een lichtbeige jas en donkere broek

Verdachte 1 liep richting Neude, de andere verdachte richting Oudegracht.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie? Belt u dan met bureau Utrecht centrum op telefoonnummer: 0900 88 44.

Controle fietsverlichting

UTRECHT Tijdens een controle van fietsverlichting op de Stationsstraat heeft de politie dinsdag 3 november een aantal bekeuringen uitgeschreven.

De controle vond plaats tussen 18.40 uur en 19.20 uur. In totaal werden 16 fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting.

Gestolen fiets

VLEUTEN De politie heeft op dinsdag 3 november een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed.

Agenten zagen de man rond 23.30 uur zonder licht over de Hindersteinlaan fietsen. De 22-jarige werd staande gehouden en kreeg een bekeuring voor het niet voeren van verlichting. Tijdens de controle viel op dat er geen ringslot op de fiets zat. Ook het framenummer was weggevijld. Daarop werd de man aangehouden voor heling. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning

DE MEERN Tussen maandag 2 november, omstreeks 22.30 uur, en dinsdag 3 november, omstreeks 07.00 uur, is er ingebroken in een woning aan de Noorderlicht. Bij de inbraak is naast een aantal andere goederen ook de auto van de bewoner gestolen.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Bet u dan met de politie van district Utrecht west op telefoonnummer: 0900 88 44 of anoniem: 0800 7000.