Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 4 november 2009

* JONGEN AANGEHOUDEN NA BRANDSTICHTING
SPIJKENISSE - Een 17-jarige jongen uit Hekelingen is dinsdagavond rond elf uur aangehouden op verdenking van brandstichting. Kort ervoor werd in de tuin van een woning aan de Jan Hoogstadlaan een brand ontdekt. De brandweer bluste de brand. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt of de jongen ook bij andere branden betrokken is geweest.
Alert
De politie, die met tientallen agenten bezig is om de verdachten van een reeks branden op te pakken, roept burgers op om alert te blijven. De politie surveilleert herkenbaar en in burger. Daar gaat ze mee door, ook nu een verdachte is aangehouden. De politie sluit niet uit dat er meer brandstichters actief zijn. Uit onderzoek is namelijk naar voren is gekomen dat er verschillende werkwijzen bij het stichten van de brand zijn. De politie vraagt bewoners om iedere (bijna) brand te melden en wanneer er film- of foto-opnamen zijn gemaakt willen de politie daar graag over beschikken.


* HALT VOOR DIEVEGGES
BARENDRECHT - Twee 13-jarige meisjes zijn dinsdagmorgen aangehouden voor diefstal bij een supermarkt aan het Muziekplein. Het tweetal, beiden afkomstig uit Barendrecht, bleek voor bijna 9 euro aan goederen gestolen te hebben. De meiden zijn, na overleg met hun ouders, doorgestuurd naar Haltl.

* POLITIE HOUDT VERSCHILLENDE VERKEERSCONTROLES

ROTTERDAM-NOORD/ROTTERDAM-WEST/RIDDERKERK - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen terug te dringen hielden politieagenten gisteren verkeerscontroles op verschillende plaatsen.
Op het Middelandplein is dinsdagmiddag gecontroleerd. Acht bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel en 1 automobilist is bekeurd voor het niet bij zich hebben van zijn rijbewijs. Op de Bergweg werd in de ochtenduren gecontroleerd. Ook hier droegen 2 automobilisten geen gordel, zij kregen een bekeuring. 1 fietser is bekeurd voor het rijden door rood licht en 1 persoon is aangehouden omdat hij geen geldig identiteitsbewijs bij zich had. Na onderzoek bleek deze man nog een openstaande boete van 112,50 euro te hebben. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op de kruising van de Populierenlaan met de Sportlaan in Ridderkerk kregen dinsdagmorgen 12 bestuurders een bekeuring voor het rijden door het rode licht.

* SLACHTOFFERS GEÏDENTIFICEERD
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft de twee slachtoffers die maandagavond bij een steekpartij om het leven kwamen geïdentificeerd. Het gaat om twee mannen van 45 en 55 jaar oud uit Rotterdam. Het tweetal kreeg maandagavond ruzie in een woning aan de Oldegaarde. De ruzie ontaardde in een steekpartij, waarbij ze zeer ernstig gewond raakten en in de woning overleden.Het onderzoek naar de precieze achtergronden duurt nog voort.
* OPENBAAR VERVOERSCONTROLE
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft zondagavond tussen half acht en kwart over negen, in samenwerking met de RET en medewerkers van Stadstoezicht een openbaar vervoerscontrole gehouden aan het Stationsplein. De 682 metroreizigers werden gecontroleerd. 26 personen hebben een proces-verbaal voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.