Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Rij-impressie Volkswagen Polo BlueMotion

Den Haag, 4 november 2009

De ANWB werkt aan een database met filmpjes, waarin rij-impressies te vinden zijn van alle 'groene' auto's die in Nederland op de markt komen. Laatste aanwinst is een impressie van de nieuwste Volkswagen Polo BlueMotion, die volgens fabrieksopgave 1 op 30 rijdt. Een redactieteam van de ANWB heeft als eerste in Nederland deze auto kunnen uitproberen. Tijdens een twee uur durende rit stelde het team bij een eerste meting een verbruik van 1 op 21,4 vast.

De filmpjes zijn bedoeld om potentiële kopers van een milieuvriendelijke auto te helpen bij hun keuze. De beelden zijn te vinden op www.kampioen.nl

De gefilmde rij-impressies behandelen de belangrijkste plus- en minpunten van de auto's. Er zijn zijn inmiddels al rij-impressies opgenomen met onder meer de nieuwe Toyota Prius, de Honda Insight (beide hybride voertuigen) en de elektrische Tesla Roadster.

De ANWB en Stichting Natuur en Milieu brengen elk kwartaal nieuwe lijsten uit van de zuinigste benzine- en dieselauto's binnen een aantal klassen. Dit doen zij om consumenten en (lease)bedrijven te helpen bij het maken van een klimaatvriendelijke en kostenbesparende keuze.