NTS Group


Eindhoven 3 november 2009

NTS-Group neemt de lead in Phenom-World

FEI Company behoudt een minderheidsaandeel in deze nieuwe BV

De NTS-Group maakt bekend dat zij de meerderheid neemt in Phenom-World BV. Deze nieuwe BV is op 3 november opgericht om de marketing, sales en service van de Phenom te realiseren. FEI Company, die tot nu toe de marketing en sales van de Phenom verzorgde, wordt minderheidsaandeelhouder in deze BV. De deelname in Phenom-World past in de strategie van NTS omdat de NTS-Group reeds de totale productie van de Phenom voor haar rekening neemt. Nieuw is dat de NTS nu ook betrokken wordt bij het vermarkten van de Phenom en de nieuwe ontwikkelingen op basis van het huidige product. Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group: "Onze relatie met FEI Company wordt met deze stap nog verder uitgebouwd en stelt ons in staat om pro-actief mee te werken aan nieuwe ontwikkelingen op basis van het Phenom concept."

NTS-Group ontwikkelt, maakt en optimaliseert opto-mechatronische systemen, modules en componenten voor een klantengroep van internationaal werkende machinebouwers (OEM's). De NTS-Group wordt door haar klanten steeds vaker gevraagd om in de initiatie-, definitie- en conceptfase van nieuwe producten te participeren, vanwege haar kennis, know how en het vermogen conceptueel mee te denken. Daarom wordt de NTS-Group door haar klanten soms ook in marketing, sales en service activiteiten betrokken. Als zij hiertoe wordt gevraagd, toetst de NTS-Group of deze activiteit ten voordele van de system suppliers in de groep is. Indien dit zo is, en de business case van de marketing, sales en service organisatie winstgevend is , gaat de NTS-Group in incidentele gevallen in op deze vraag van haar klanten. Als er uit deze afweging betrokkenheid voortvloeit, wordt die georganiseerd via een deelname in aparte BV's, die onder een eigen naam in de markt staan.

Op 3 november 2009 is Phenom-World BV, de organisatie die de marketing, sales en service van de Phenom gaat verzorgen, opgericht. Met de kennis die voortkomt uit de rechtstreekse klantencontacten zullen ook productvernieuwingen doorgevoerd worden. De NTS-Group neemt de lead in deze Phenom-World BV. John Berghmans, voormalige bestuursvoorzitter van de NTS-group, zal voorlopig de leiding van deze BV op zich nemen en het team opbouwen dat onder andere zal bestaan uit medewerkers van NTS en FEI .

Naast de gezamenlijke opzet van de Phenom-World BV zal de rol van strategic supplier van NTS-Group voor FEI verder uitgebouwd worden.

Over NTS-Group

NTS-Group ontwikkelt, maakt en optimaliseert opto-mechatronische systemen, modules en componenten voor een klantengroep van internationaal werkende machinebouwers (OEM's). Als system supplier ondersteunt NTS-Group deze OEM's om in kortere doorlooptijd succesvol machines van hoge kwaliteit te leveren aan hun markt, tegen competitieve prijzen. NTS-Group heeft zich ingericht om in te kunnen spelen op de constant veranderende marktomstandigheden van haar klanten (OEM's) en de daaruit voortvloeiende wensen en eisen. NTS-Group zoekt intensief naar realistische en effectieve manieren om producten te maken en te optimaliseren. Door procesverbetering, ketenoptimalisatie, transfer naar andere landen, samenwerking met productie bedrijven en specialistische engineeringbedrijven, geeft de NTS-Group invulling aan de rol van regisseur en producent.

NTS-Group bestaat uit een keten van gespecialiseerde bedrijven in Nederland, Tsjechi?, China en Isra?l, elk met specifieke kennis en technologie. Samen met een netwerk van strategische partners en leveranciers, is NTS-Group in staat haar klanten een complete oplossing te bieden voor elke stap van de lifecycle van een product. De ca. 700 medewerkers van de NTS-Group realiseren met bovenstaande activiteiten een omzet van ongeveer 100 miljoen Euro op jaarbasis.


---einde persbericht---