Werkgeversvereniging AWVN

AWVN publiceert actuele gegevens voor salarisvergelijking

Den Haag, 28 oktober 2009 - Met de zojuist verschenen editie 2010 van de AWVN-salarisatlas kunnen werkgevers de salarisgegevens van functies in hun eigen bedrijf toetsen aan de meest recente marktgegevens. Eind november wordt ook de nieuwe versie van de interactieve AWVN-beloningsmonitor operationeel.

De AWVN-salarisatlas en AWVN-beloningsmonitor vormen een samenhangend product voor organisaties om zelf arbeidsvoorwaardenvergelijkingen te doen. Ze maken onderdeel uit van het vernieuwde, samenhangende pakket producten voor arbeidsvoorwaardenvergelijking dat AWVN aanbiedt. Dat productenpakket loopt uiteen van de AWVN-beloningsmonitor voor globale vergelijking tot maatwerkvergelijkingen in de vorm van een Survey of Loonlijnvergelijking. Een opvallende nieuwe variant in het pakket is de Benchmark Leaseauto's.

De vijfde editie van de AWVN-salarisatlas is in vergelijking met vorige edities belangrijk verbeterd. Het aantal functies waarover salarisinformatie wordt gegeven is uitgebreid, met name met functies in de dienstensector. Verder wordt in de nieuwe editie voor iedere zwaar de betreffende functie is. ORBA is het functiewaarderingssysteem waarmee AWVN marktleider is.

De gegevens voor beide instrumenten voor
doe-het-zelf-salarisvergelijking zijn afkomstig uit de database van werkgeversvereniging AWVN en gebaseerd op de beloning van 4,2 miljoen werknemers.

Leden van AWVN en leden van de bij AWVN aangesloten branches kunnen gebruik maken van een bijzonder introductieaanbod voor de AWVN-beloningsmonitor. Bij aanschaf van een licentie voor dit interactieve, digitale vergelijkingsinstrument à 725 euro krijgen zij de AWVN-salarisatlas gratis.

De AWVN-salarisatlas kost in de losse verkoop voor niet leden 875 euro. Bij dat bedrag is inbegrepen toegang tot de digitale versie die met het gebruik van atlas-teksten voor eigen gebruik gemakkelijker maakt.