Gemeente Enschede

Roombeekhofje wordt afgebouwd

EUR 12.000,- subsidie per woning tot 1 december 2009

Het Roombeekhofje wordt vervolmaakt. Sinds de start verkoop van de tweede fase van het Roombeekhofje op zaterdag 5 september 2009 zijn al zeven van de dertien nog te bouwen hofjeswoningen verkocht. De projectmatige bouw van het Roombeekhofje is met dit aantal gegarandeerd. Zeven kopers maakten een rappe beslissing om te profiteren van de overheidssubsidie van EUR 12.000,- die tot 1 december 2009 geldt.

Een aantrekkelijke overheidssubsidie én een succesvolle verkoopdag waar bewoners van de hofjeswoningen uit de eerste fase hun huizen voor geïnteresseerden openstelden heeft geresulteerd in een gegarandeerde bouw. Aannemersbedrijf Morsink BV start in december met de bouw van alle dertien woningen en hoopt de bouw af te ronden rond augustus 2010. Meteen na de bouw zal de gemeente de binnentuin afmaken en de omliggende straten inrichten. Het Roombeekhofje is dan compleet. Eind 2006 werd de eerste helft van het hofje opgeleverd.

Subsidie
Om de werkgelegenheid in de bouw een boost te geven heeft de gemeente Enschede in augustus bij Het Rijk en de provincie Overijssel subsidie aangevraagd en toegekend gekregen voor twee woningbouwprojecten in Enschede: De Laares en Het Roombeekhofje.
Vanwege de aantrekkelijke subsidie van EUR 12.000,- per woning en het feit dat de bouw van de woningen nu gegarandeerd doorgaat, verwacht de verkopende makelaar SnelderZijlstra veel interesse voor de zes resterende hofjeswoningen. De verkoopprijzen van deze zes woningen variëren van EUR 189.000 tot EUR 222.000. Voor de snelle beslissers gaat daar EUR 12.000 vanaf. Deze subsidieregeling geldt nog tot 1 december 2009.

Roombeekhofje
Het Roombeekhofje ligt in de wijk Roombeek nabij de kruising Deurningerstraat / Roomweg. Het is een klassiek hofje met in het midden een prachtig aangelegde binnentuin. De voordeuren van de woningen komen uit op de binnentuin. De woningen hebben een breedte vanaf 6,60 tot 8 meter met verrassend veel ruimte. Kopers hebben, zolang de bouw niet gestart is, grote vrijheid om de binnenkant van de woning aan hun eigen wensen aan te passen.

Geplaatst: 04 november 2009.

4 november 2009