Gemeente Rotterdam

SpecialBite benoemde maandag 2 november de stad Rotterdam tot culinaire hoofdstad, omdat "het bruist en knettert in Rotterdam." Burgemeester Aboutaleb had een dag later de eer om de culinair burgemeester van de stad bekend te maken: Herman den Blijker.

In de Burgerzaal van het stadhuis hield Herman den Blijker de presentatie van zijn nieuwe kookboek 'Altijd Trek' en bood burgemeester Aboutaleb een exemplaar aan. Deze verraste op zijn beurt de topkok door hem officieel tot culinair burgemeester van Rotterdam te benoemen. Hij overhandigde hem de SpecialBite-award.

Ook Erica Terpstra ontving tijdens de presentatie een exemplaar. "Ik mag dan zijn afgevallen, maar ik lust er nog pap van."

De echte burgemeester lichtte toe wat voor hem het belang van goed eten is: "Hard werken, goed voedsel en een beetje liefde, dat maakt het leven compleet." En bij wie kun je in Rotterdam dan beter terecht dan bij Herman den Blijker? "Houd je van Herman, dan houd je van Rotterdam. En Herman houdt van Rotterdam ()," aldus Aboutaleb.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en topkok Herman den Blijker

Bron: Bestuursdienst, 03-11-2009