Gemeente Harderwijk


Winkelcentrum Stadsdennen wil keurmerk Veilig Ondernemen

04/11/2009

Wethouder Pieter den Besten heeft maandag namens de gemeente Harderwijk de intentieverklaring getekend voor de verwerving van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor winkelcentrum Stadsdennen. Ook de ondernemersvereniging Stadsdennen, politie en brandweer tekenden de verklaring.

Gezamenlijk willen deze partners de veiligheid en leefbaarheid van het winkelcentrum Stadsdennen vergroten. Het KVO-traject is een gestructureerde manier om dit te bereiken. Bij KVO gecertificeerde bedrijven is een duidelijke afname te constateren van het aantal inbraken, de overlast en het gevoel van onveiligheid.

Het KVO is een onderdeel van een landelijk Actieplan Veilig Ondernemen. De projecten zijn een direct gevolg van de afspraken tussen het bedrijfsschap detailhandel en drie betrokken ministeries. Het beoogde effect van het totale maatregelenpakket in dit plan is een reductie van de criminaliteit bij het bedrijfsleven met minimaal 25 % in 2010 ten opzichte van begin 2004
De komende tijd wordt over het Winkelcentrum een veiligheidsanalyse gemaakt, gevolgd door gezamenlijke schouw (overdag en âs nachts) en het opstellen van een plan van aanpak voor te nemen maatregelen.


____________________