Gemeente Wassenaar

Coach Sociale Activering Wassenaar

Onlangs werd met wethouder Pim van der Locht en Johan Boer, bestuursvoorzitter van de Vrijwilligers Centrale Wassenaar, gemarkeerd dat er inmiddels een coach Sociale Activering is aangesteld bij de gemeente Wassenaar, Mechteld Nije.

Zij is toegevoegd aan het team dat mensen met een uitkering naar werk begeleid.

De coach Sociale Activering is gestationeerd bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar en bemiddelt specifiek naar vrijwilligerswerk, om zo een brug te slaan richting de arbeidsmarkt. Vrijwilligerswerk biedt een uitstekende mogelijkheid om werkervaring op te doen, haalt mensen uit hun isolement en laat ze maatschappelijk participeren.

De nieuwe coach Sociale Activering zal, in deeltijd, bijstandsgerechtigden stimuleren en begeleiden aan maatschappelijk nuttige activiteiten en waar mogelijk een doorstroming naar betaalde arbeid bevorderen. Die methode werkte de afgelopen jaren al goed - als een van de instrumenten om mensen naar werk te leiden - dat er voor is gekozen een extra consulent aan te trekken met een verhoogde uitstroom als oogmerk.

Mechteld heeft ruime ervaring met het coachen van mensen, affiniteit met de doelgroep en kent de problematiek van de bijstandsgerechtigde met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zal uitgaan van de kracht en capaciteiten van de deelnemer en beoogt met behulp van de vacaturebank van de vrijwilligerscentrale en haar eigen netwerk een geschikte vrijwilligersplaats te identificeren.

Coach Sociale Activering Wassenaar
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl