Gemeente Hulst


Persbericht - 04.11.2009

Jongerencentrum Hulst krijgt kleur

Aan de Houtmarkt te Hulst wordt momenteel volop geklust in het voormalige cafépand Première.
Dit pand wordt omgetoverd tot jongerencentrum en dat doen de jongeren deels zelf.

In de avonduren en het weekend zijn de jongeren veelal actief om hand- en spandiensten te verrichten. In totaal wordt door een groep van zon 10 jongeren geholpen. Zo stonden zij in voor het nodige schilderwerk. Dat is nu zo goed als afgerond. Felgroene kleuren sieren de muren. Daarnaast hielpen zij bijvoorbeeld ook bij het vervangen van een deel van de vloer. Ook de komende weken zullen zij nog het nodige werk verrichten.

De deuren van het jongerencentrum gaan tijdens het Midwinterfestival in Hulst op vrijdag 11 december 2009 voor het eerst open. Op die avond kan iedereen binnen lopen om een kijkje te nemen. Het streven is om het centrum aan het begin van het nieuwe jaar echt in gebruik te nemen.

De locatie van het jongerencentrum in het voormalige café Première is tijdelijk. Doelstelling is om het centrum uiteindelijk onder te brengen in het te realiseren vermaakcentrum aan de Houtmarkt te Hulst. Omdat die realisatie nog op zich laat wachten, is gezocht naar een tijdelijke oplossing. Deze is nu gevonden in het voormalige café Première aan de Houtmarkt te Hulst.
Het is de bedoeling dat het jongerencentrum uiteindelijk 4 functies gaat vervullen, te weten: vrije inloop, dienstenaanbod, beschikbaar stellen van ruimten en podiumzaal. In de tijdelijke ruimte aan de Houtmarkt zijn deze 4 functies niet allemaal haalbaar. Daarom wordt gestart met vrije inloop en het dienstenaanbod. Het beschikbaar stellen van ruimten zal worden vervuld in afstemming met de vrije inloopmomenten. In de periode dat het voormalige postkantoor aan de Minderbroederstraat nog beschikbaar is, zal de buitenruimte daar worden gebruikt als podiumzaal.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl