Politiebond ACP

4 november 2009

ATH verzorgt aftrap ledenpanel ACP

Als ACP-lid kun jij meepraten over de koers van de ACP. Nieuwe technieken bieden nieuwe mogelijkheden. De ACP start in de loop van 2010 met een ACP-breed ledenpanel. Het panel wordt eind 2009 alvast opengesteld voor leden met een ATH-functie.
Ben jij als ACP-lid werkzaam in een ATH-functie? Meld je dan nu aan voor het ACP-ledenpanel via: www.acp.nlledenpanel.

Ben jij als ACP-lid werkzaam in een ATH-functie? Meld je dan nu aan voor het ACP-ledenpanel via: www.acp.nlledenpanel.

Leden van het panel ontvangen regelmatig een uitnodiging voor een korte enquête (3 tot 5 vragen). De vragen zijn soms gericht op het politievak in het algemeen en soms op specifieke functies of functieonderdelen. De resultaten worden gebruikt om de belangen van ACP-leden (nog) beter te behartigen. Het is de bedoeling dat straks een zo breed mogelijke afspiegeling van alle leden in het panel vertegenwoordigd is.

Vinger aan de ATH-pols
Eind 2009 start de ACP met het panel. In eerste instantie alleen voor leden met een ATH-functie. Reden is dat er veel verandert in de sector, iedereen krijgt ermee te maken, maar mensen in ATH-functies nog meer dan in executieve functies. De discussie over het politiebestel is door de minister gekoppeld aan de bezuinigingen die zij van de politiesector vraagt. De bezuinigingen moeten volgens haar vooral komen uit een betere samenwerking tussen de korpsen. De bezuinigingsplannen raken hiermee in de eerste plaats de ondersteunende diensten. Denk aan: automatisering, communicatie, personeelszaken, informatievoorziening en huisvesting. De ACP houdt hierbij een stevige vinger aan de pols en hoe kan dit beter dan rechtstreeks vragen te stellen aan de betrokken ACP-leden. Dit gebeurt al jaren via de werkgroep ATH, maar deze groep collega's wordt nu ook onderdeel van het ledenpanel. Op die manier is het mogelijk een grotere groep collega's te bereiken.

Ben jij ACP-lid en werkzaam in een ATH-functie? Meld je dan nu aan voor het panel via: www.acp.nl/ledenpanel. Hier vind je ook meer informatie over het initiatief. Het spreekt voor zich dat jouw privacy bij eventuele publicatie gegarandeerd is en dat alle uitkomsten eerst met de leden van het panel worden gecommuniceerd.
---