Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt berovingen

Drie verdachten aangehouden

Nijmegen, 04-11-2009 o Dinsdagavond rond 21.15 uur werd op de Hertogstraat in Nijmegen een 20-jarige man beroofd van zijn mobiele telefoon. Korte tijd later kon de politie hiervoor drie verdachten aanhouden. Diezelfde avond vonden er nog drie berovingen en overvallen plaats op verschillende plaatsen in Nijmegen. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Rond 21.15 uur liep het slachtoffer telefonerend door de Hertogstraat toen een jonge man plotseling in zijn oor schreeuwde. De man was in gezelschap van een andere man en een vrouw. De man liep vervolgens verder. Toen het slachtoffer een opmerking maakte over het gedrag van de man pakte de man zijn mobiele telefoon uit zijn handen en liep vervolgens weg. Samen met twee getuigen die de beroving hadden zien gebeuren, ging de 20-jarige achter het drietal aan en waarschuwde ondertussen de politie. Politieagenten konden op het Hertogplein de man, van 20-jaar uit Nijmegen, en de vrouw, van 21 jaar uit Nijmegen, aanhouden. De derde man wist te ontkomen. Deze man, van 25 jaar, werd later in zijn woning in Nijmegen aangehouden. Ze zijn ingesloten op het politiebureau en worden verhoord.

Molenweg

Rond 17.30 uur die avond werd een drankhandel aan de Molenweg overvallen. Een medewerkster van de winkel was op dat moment in het magazijn bezig toen ze de winkeldeurbel hoorde. Bij de toonbank stond een jonge man met een bivakmuts op. Hij bedreigde de medewerkster met een vuurwapen en dwong haar de kassa te openen en leeg te maken. Vervolgens ging hij er op de fiets vandoor in de richting van de Dikke Boomweg.

Zijpendaalstraat

Rond 21.50 uur drongen twee gemaskerde mannen een cafetaria aan de Zijpendaalstraat binnen. Zij dwongen de eigenaar onder dreiging van een vuurwapen om de kassa leeg te maken. Vervolgens gingen zij ervandoor.

Otto C Huismanstraat

Rond 17.15 uur werd een 70-jarige Nijmeegse vrouw op de Otto C Huismanstraat door een jongeman beroofd van haar tas. De vrouw liep daar met haar fiets aan de hand, toen plotseling haar tas van haar schouder getrokken werd. De vrouw kwam hierdoor ten val. De 70-jarige bleef haar tas vasthouden, maar doordat de hengels van de tas braken wist de jongeman de tas te bemachtigen. Hij ging ervandoor in de richting van de Nocturnestraat en vervolgens in de richting van de kinderboerderij.

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek naar de berovingen en overvallen. Vooralsnog lijkt er geen verband te zijn tussen de overvallen en berovingen. De politie roept getuigen op zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844. Dat geldt ook als u mogelijk verdachte situaties heeft gezien. Ook wanneer u denkt dat iets niet van belang is, kan het ons wellicht verder helpen in het onderzoek. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Preventietips

Mocht het onverhoopt gebeuren dat u wordt beroofd, houd dan rekening met onderstaande tips:

R= Rustig blijven (overvallers komen niet voor u maar voor het geld)

A= Aanvaarden van de situatie

A= Afgifte van geld (werk niet tegen)

K= Kijken (een goed signalement vergoot de kans op aanhouding van de daders)

Bel na een beroving zo snel mogelijk 112. Hoe sneller een onderzoek begint, hoe groter de kans dat de daders gepakt worden.

(10)

Laatst gewijzigd 04-11-2009 13:18 | © Regio Gelderland-Zuid |