Rechtbank Middelburg


9 jaar gevangenisstraf moord St. Jansteen

Middelburg, 4 november 2009 â De meervoudige kamer van de rechtbank Middelburg heeft een 35-jarige man veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor moord in St. Jansteen. De rechtbank is van oordeel dat de 35-jarige man op zeer gewelddadige wijze het slachtoffer van het leven heeft beroofd, door hem met een mes een aantal malen te steken.

De 35-jarige man zou in oktober 2008 in Sint Jansteen het slachtoffer om het leven hebben gebracht, omdat die een geheime relatie had met zijn moeder. De rechtbank acht bewezen dat hij dit met opzet en met voorbedachte raad deed. De nabestaanden is volgens de rechtbank Middelburg met deze daad een onherstelbaar leed en verdriet aangedaan.

De officier van justitie had 10 jaar gevangenisstraf geëist. De rechtbank is echter van oordeel dat de op te leggen gevangenisstraf lager dient te zijn, gelet op de persoonlijke feiten en omstandigheden. De man heeft geen strafblad. De rechtbank acht de man licht verminderd toerekeningsvatbaar. Meerdere factoren hebben bijgedragen tot de woede-uitbarsting, dit betekent echter niet dat zijn handelen hem niet kan worden toegerekend.

LJ Nummer

BK1887

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Middelburg Datum actualiteit: 4 november 2009 Naar boven