Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Helden van Zuidoost gelauwerd

---

200 Helden van Zuidoost gelauwerd

4 november 2009

Hónderden vrijwilligers zetten zich in voor de samenleving zonder er iets voor terug te vragen. Zij zijn de Helden van Zuidoost. Dat is de reden dat zij afgelopen zaterdag tijdens de Vrijwilligersdag Zuidoost 2009 voor één dag in het zonnetje werden gezet.

Meer dan 200 van hen komen zaterdag naar De Kandelaar. Enkele van hen vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Dat varieert van het organiseren van uitjes en activiteiten voor een bejaardentehuis en het maken van theater met bewoners tot het maken van educatieve programma's over aids en huiselijk geweld voor lokale radio- en tv-zenders. De jongste aanwezige is 15 jaar, zij werkt als vrijwilliger mee aan de jongerenwebsite Bijlmerenzo.nl.

Portefeuillehouder Jude Kehla Wirnkar spreekt de vrijwilligers toe met een vlammend betoog over `de magie van het kleine': "Vrijwilligerswerk lijkt zoiets kleins. In deze tijd van negatieve berichtgeving over en onrust in Zuidoost verliezen we weleens uit het oog hoeveel mensen zich actief en volstrekt belangeloos voor ons stadsdeel inzetten. Samen met alle mensen die vandaag niet aanwezig konden zijn, zijn jullie van onschatbare waarde voor de samenleving. Voor wat u doet kan ik u niet genoeg bedanken."

De vrijwilligers krijgen behalve een lunch een comedyshow van formaat aangeboden, met liedjes, een loterij en een quiz. 27 Stadsdeelambtenaren zijn op hun vrije dag naar De Kandelaar gekomen om de vrijwilligers te ontvangen, te bedienen en hen aan het eind van de dag een oorkonde en een presentje uit te reiken.

Reacties van enkele aanwezigen: "De Bijlmer rules! Kijk hoeveel leuke mensen vrijwilliger zijn en voor elkaar klaar staan" en: "Heerlijk dat de vrijwilligers zo zijn verwend".

De Vrijwilligersdag werd georganiseerd door Vrijwilligerssteunpunt Zuidoost (VSZO) en het stadsdeel. Sinds juni 2009 maakt VSZO officieel deel uit van de Vrijwilligerscentrale Amsterdam (VCA). Vanaf november heet VSZO: VCA - vestiging Zuidoost.

vrijwilligersdag2

Actrices Manoushka Zeegelaar Breeveld en Paulette Smit geven een spetterende comedyshow


---