Partij voor de Vrijheid (PVV)

Inbreng Begroting Justitie
woensdag 04 november 2009

Vz,

De voortgaande massa- immigratie is nog nooit zo erg geweest als onder dit kabinet. Met 140.000 nieuwkomers is vorig jaar een absoluut record gebroken. Daarbij zijn alle belangrijke vormen van immigratie toegenomen.
De asielinstroom gaat werkelijk weer door het plafond, maar ook de partner en gezinsmigratie neemt met duizenden immigranten toe. Geen wonder natuurlijk, want tot op de dag van vandaag wordt het goed gevonden als bijv. een Marokkaan 8, 9 of 10 verschillende partners achter elkaar uit zijn land van herkomst naar Nederland haalt.

De waanzin kent dus zowel letterlijk als figuurlijk nog steeds geen grenzen. En de Ned. burger mag de boom in. Hij of zij moet de massa-immigratie, en de daaraan verbonden islamisering van onze samenleving, maar gewoon slikken.

Hij of zij moet maar slikken dat onze verworvenheden en kernwaarden, zoals de gelijkheid van man en vrouw, onder zware druk staan.... Dat hele buurten en steden bezwijken onder Marokkaanse straatterreur..... Dat het gruwelijke halalslachten nu normaal is.... Dat homohaat en anti-semitisme hier weer welig tieren..... en ga zo maar door. Maar het is voor iedereen met een beetje gezond verstand duidelijk dat het tij gekeerd moet worden.

En dat moet in de 1e plaats gebeuren met het instellen van een immigratiestop voor mensen uit moslimlanden! In ieder geval v.w.b. reguliere toelatingszaken. Graag een reactie van het kabinet op dit cruciale punt!

Vz, het immigratiebeleid is op zichzelf al één grote janboel, maar dat geldt helaas ook voor de uitvoering daarvan. Want de staatssecretaris en haar IND, de immigratie- en naturalisatiedienst, nemen het helaas niet zo nauw met de toelatingsvoorwaarden. Eén burgemeester die belt dat hij het zielig vind dat een vreemdeling uit zijn gemeente niet in Nederland mag blijven is vaak al genoeg om de staatssecretaris meteen met een verblijfsvergunning over de brug te laten komen. En daar wordt dan de discretionaire bevoegdheid of de inherente afwijkingsbevoegdheid voor misbruikt.

Maar zelfs zonder een beroep op die bevoegdheden wordt er met verblijfsvergunningen gestrooid als waren het pepernoten. Lees de IND stukken maar: Ter illustratie heb ik hier een citaat van de IND procesdirectie over het beoordelen van toelatingszaken: "van belang is dat de beslissing niet primair het resultaat is van een strikte (formalistische) toetsing aan de voorwaarden,,, maar vooral in de geest van de regelgeving moet passen" einde citaat.

De gestelde regels moeten dus maar met een korreltje zout worden genomen. Want die bieden volgens de organisatie soms geen billijke uitkomst. Ook een letterlijke passage uit een IND stuk. En daarom moeten medewerkers pragmatisch te werk gaan. Vz,, het lijkt wel of we helemaal geen immigratieproblemen hebben. Alsof het helemaal niet nodig is om duidelijke grenzen te stellen. Toelatingsregels worden door de IND openlijk terzijde geschoven, en zo worden er aan de lopende band verblijfsvergunningen uitgereikt aan vreemdelingen die daar helemaal geen recht op hebben.

Zo'n lakse en slappe werkwijze kunnen we ons natuurlijk echt niet permitteren, en ik roep de staatssecretaris dan ook op om hier onmiddellijk een einde aan te maken!

Want in feite blijft de staatssecretaris op deze manier gewoon generaal pardonnetje spelen!

Vz,
Ik blijf even bij het onderwerp generaal pardon! Want in navolging van dit rampkabinet, komen nu ook de Ned. antillen met een pardonregeling. Op de eilanden zijn ongeveer 90.000 illegalen -bijna een derde deel van de totale bevolking- en de Antillen willen velen daarvan nu verblijfsrecht cadeau geven. Ik wil het kabinet vragen wat het heeft gedaan om de antillianen op andere gedachten te brengen! Want 3x raden waar de vele Antilliaanse illegalen terecht zullen komen als ze eenmaal verblijfsrecht of een Nederlands paspoort hebben.. Waarschijnlijk zullen er meer naar Rotterdam gaan dan er in Willemstad zullen blijven.

Graag helderheid -nogmaals- wat er is gedaan om de Antilliaanse pardonregeling tegen te gaan!

vz,
Soms kan één zaak, één praktijkvoorbeeld, haarfijn duidelijk maken hoe erg het huidige vreemdelingenbeleid faalt, hoe slap het is en hoe het grootst mogelijke tuig er van kan profiteren. Met één zo'n zaak hou ik me nu al jaren bezig en dat is de zaak van een Irakees, die als asielzoeker naar Nederland kwam en hier een moord heeft gepleegd waar je echt misselijk van word!

Dit beest is met voorbedachten rade met een auto over een weerloze vrouw heengereden, heeft daarna haar schedel ingeslagen, en liet daarbij ook nog de dochter van het slachtoffer gedwongen toekijken.

Deze moordenaar is nooit uit Nederland verwijderd, en heeft hier zonder verblijfsstatus ongestoord een bestaan op kunnen bouwen.

Meneer heeft hier inmiddels een kind verwekt, en als het aan de Raad van State ligt, komt hij daarom in aanmerking voor een verblijfsvergunning!

Mijn 1e vraag aan de staatssecretaris is wat het Nederlandse vreemdelingenbeleid in hemelsnaam nog waard is, als je zo'n verschrikkelijk monster verblijfsrecht moet geven. Dat mag de staatssecretaris uit leggen.

En daarbij wil ik ook weten wat ze gaat doen om de man de gevraagde verblijfsvergunning te ontzeggen -met een gedegen gemotiveerde beslissing dit keer- , en er voor te zorgen dat hij alsnog heel snel wordt uitgezet!

Vz, in deze ene zaak zie je dus heel veel misstanden terug. Bijvoorbeeld dat het kabinet tot op de dag van vandaag de meest gruwelijke misdaden laat verjaren. Ook al schiet je 27 mensen overhoop, na een aantal jaren kun je toch gewoon een verblijfsvergunning ophalen. Ook de besproken Irakees profiteert hier dus van. Schaf die rare verjaringstermijn toch af, vraag ik met klem. En doe dat snel! Want je bewijst er alleen maar criminelen een dienst mee die we in Nederland liever kwijt dan rijk zijn.

Een andere misstand; de IND wilde de moordenaar niet ongewenst verklaren. Terecht heeft de dochter van het slachtoffer gisteren op de radio gezegd dat dit absurd is! En terecht heeft ze gezegd dat ongewenstverklaringen standaard van rechtswege zouden moeten plaatsvinden. Dan ben je tenminste niet meer afhankelijk van de falende IND.

Ik zou tegen de staatssecretaris willen zeggen; neem eens wat van een slachtoffer aan, i.p.v. steeds daders centraal te stellen! Dus graag een reactie op dit punt.

Ik wil de staatssecretaris ook vragen hoeveel criminelen we precies in Ned. hebben, die niet uitgezet kunnen worden. Art.3 van het Eur. Verdrag van de rechten van de mens, waar die Irakese crimineel ook weer van profiteerde, staat uitzettingen nml. erg vaak in de weg. Hoe vaak precies wil ik weten. En hoe vaak wordt bij deze mensen herbeoordeeld of uitzetting nog steeds niet kan. Zo'n herbeoordeling is in de zaak van de Irakees vreemd genoeg ook nooit gebeurt!

Vz,
De staatssecretaris is bijzonder goed in het binnen laten van migranten, maar de PVV zou willen dat ze ook eens wat meer naar emigratie kijkt! Jaarlijks verlaten duizenden Nederlanders ons land om een bestaan op te bouwen in bijvoorbeeld Australië of Canada. Hoewel de PVV deze avonturiers natuurlijk alle geluk van de wereld wenst met hun nieuwe leven, is deze emigratie waarschijnlijk wel een forse aderlating voor de Nederlandse economie.

Er moet daarom eens goed gekeken worden naar de beweegredenen van deze emigranten. De PVV vermoed, mede op grond van heel veel mails van emigranten, dat ook hier de massa-immigratie, de islamisering en de overbevolking een grote rol spelen. Heel veel mensen zijn dit waarschijnlijk zo beu dat ze vertrekken. En als onze samenleving hierdoor vele hardwerkende, ambitieuze en goed opgeleide mensen verliest, dan is dat een gevolg van de massa- immigratie dat absoluut niet onderschat mag worden, en dat goed bekeken moet worden.

Daarom vraag ik het kabinet om onder emigranten een exit- onderzoek te doen en de kamer hiervan spoedig te informeren.