Gemeente Teylingen

onderscheiding Cees Molenaar

Gemeentelijke onderscheiding Cees Molenaar

04 november 2009

Wethouder Wim Hollart reikte op dinsdagavond 3 november 2009 rond 21.30 uur de "Zilveren Barensteel" uit aan Cees Molenaar. De Zilveren Barensteel is een van de nieuwe gemeentelijke onderscheidingen en wordt voor de eerste keer uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarvergadering in het clubgebouw van de Sassenheimse IJsclub, Kagerweide 17a in Sassenheim. Cees Molenaar nam afscheid als bestuurslid.

Waardering

Cees Molenaar is in 1963 tot het bestuur van de IJsvereniging toegetreden. In die tijd was het een grote eer om als bestuurslid gekozen te worden. De winters waren lang en er werden veel wedstrijden gereden in de dorpen. Cees Molenaar was zoon van een schipper die bollen vervoerde. In de winter was er voor Cees weinig of geen werk. Hierdoor had hij meer tijd beschikbaar voor de IJsverenging. In de strenge winters heeft hij vaak tot in de late avond en 's ochtends vroeg sneeuw geruimd. Hij was ook ijsmeester en besliste of het ijs veilig was, zette wakken af en droeg er zorg voor dat er geen ongelukken gebeurde. Nu er niet meer ieder jaar ijs is, zijn de werkzaamheden van Cees voor de club divers geworden. Hij is er altijd als er wat georganiseerd of geklust moet worden. Er bestaat grote waardering binnen de ijsvereniging voor zijn inzet.

Onderscheiding

De gemeente Teylingen wil ook graag haar waardering laten blijken, want vrijwilligers zoals Cees Molenaar zijn onmisbaar voor de samenleving. Daartoe heeft de gemeenteraad in juni van dit jaar een verordening vastgesteld waarmee drie nieuwe onderscheidingen in het leven zijn geroepen.

De Zilveren Barensteel

De Zilveren Barensteel is een onderscheiding voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een van de drie kernen van Teylingen. De andere onderscheidingen zijn: de Jacoba van Beierenonderscheiding (voor mensen die zich voor de gehele Teylingse gemeenschap hebben ingezet) en het ereburgerschap van de gemeente.