Gemeente Teylingen

gemeentelijke dienstverlener

Teylingen beste gemeentelijke dienstverlener

04 november 2009

Teylingen doet sinds de fusie mee aan de Benchmarking Publiekszaken. In de benchmark publiekszaken vergelijkt een onafhankelijk bureau de mening van inwoners over de dienstverlening van de betreffende gemeente. Dit jaar is Teylingen op een gedeelde eerste plaats geëindigd in de groep gemeenten met 25.000 - 50.000 inwoners. In het overall beeld staat Teylingen op de zesde plaats. In totaal doen er 104 gemeenten mee aan deze benchmark. Teylingen vindt het als gefuseerde gemeente belangrijk om de dienstverlening zo veel mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de inwoners. Het doel was om in 2010 te eindigen in de top 10. Dat doel is dus nu al behaald.

Teylingen staat bij het onderdeel "Bejegening van klanten" zelfs op de 1e plaats in het totaaloverzicht! De gemeente is zeer blij met deze cijfers. Vooral omdat ze door de inwoners zelf gegeven worden.

In het benchmarkonderzoek worden gemeenten beoordeeld op zaken als bereikbaarheid, beschikbaarheid, informatievoorziening, wachttijden, levertijden, tarieven, bejegening van klanten en betrouwbaarheid. Ook worden de uitkomsten van de dit voorjaar uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoeken (balie en telefoon) in de beoordeling meegenomen.