Belgische Federale Overheid


Logo van het Europees triovoorzitterschap bekendgemaakt

Datum: 04 november 2009

Van 1 januari 2010 tot 30 juni 2011 zullen Spanje, België en Hongarije in trio de Raad van de Europese Unie voorzitten. In dat kader worden verschillende gemeenschappelijke projecten op touw gezet. Voor dat triovoorzitterschap is er onder meer een logo ontworpen. Het logo werd gekozen uit de inzendingen voor een nationale ontwerpwedstrijd in de drie landen. Deze wedstrijd stond open voor studenten kunst en design.

De gelukkige winnaar is Antoine Durieux, een jonge Belg die net afgestudeerd is aan het Institut Saint-Luc - Ecole Supérieure des Arts in Brussel.

Het logo bestaat uit twee verbonden letters ('e' en 'u'), die de solidariteit en de harmonieuze band tussen de drie lidstaten uitbeelden. Het logo weerspiegelt ook een moderne kijk op de Unie en haar burgers. De cursieve, als het ware handgeschreven, letters moeten alle Europese burgers uitnodigen om zich het Europese project eigen te maken. De toevoeging van het woord 'trio' in superscript verwijst naar de eenheid.

Een gemeenschappelijke website waarop de komende acties van het trio zullen worden aangekondigd is in voorbereiding. Meer info vindt u binnenkort op belgium.be.