Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Datum 4 november 2009 Uw kenmerk Onderwerp Randstad-besluiten: Noordvleugel Utrecht -


1 Geachte voorzitter,

Hierbij bieden wij u de Randstad-besluiten Noordvleugel Utrecht aan. De besluiten hebben betrekking op de projecten `Draaischijf Nederland' en `Duurzaam Bouwen in de Noordvleugel Utrecht' uit het kabinetsprogramma Randstad Urgent.

In het programma Randstad Urgent heeft het Kabinet afgesproken dit jaar voor 33 urgente projecten een aantal knopen door te hakken. Een deel van deze projecten is voor het nemen van besluiten sterk met elkaar verweven. Keuzes voor het ene project hebben direct gevolgen voor het andere project. Daarom heeft het Kabinet ervoor gekozen de besluitvorming ­ waar dat tot betere en snellere besluiten leidt ­ te bundelen. Dit heeft geleid tot drie brieven met integrale en gebiedsgerichte besluiten voor drie delen van de Randstad:

· Amsterdam-Almere-Markermeer;

· Metropoolregio Rotterdam-Den Haag;

· Noordvleugel Utrecht.

De Randstad-besluiten Noordvleugel Utrecht zijn tot stand gekomen in overleg met de regionale overheden. In het kader van het project `Draaischijf Nederland' heeft consultatie plaatsgevonden. De brief bevat de besluiten zoals ze voor deze projecten in het kader van het Bestuurlijk Overleg MIRT dit najaar zijn genomen.

Het Kabinet is van mening dat met de genomen besluiten een impuls wordt gegeven aan het versterken van de internationale concurrentiekracht en duurzame ontwikkeling van de Randstad in het algemeen en die van de Noordvleugel Utrecht in het bijzonder.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Ir. Camiel Eurlings
a
agina 1 van 2 P





Ministerie van Verkeer en Waterstaat DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN Datum MILIEUBEHEER,

Ons kenmerk VENW/DGMO-2009/10065

Dr. Jacqueline Cramer

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

J.C. Huizinga-Heringa

Pagina 2 van 2