Nieuwe publicatie CNV Publieke Zaak: 'Grenzen in het Werk'

04/11/2009 14:31

CNV Publieke Zaak

Wel of niet de jeugdgevangenis inlichten als een meisje wil vluchten? In hoeverre werk je samen met de politie om jongerenoverlast tegen te gaan? Ethische dilemma's waar welzijnsprofessionals mee te maken hebben. Vakbond CNV Publieke Zaak vindt het belangrijk aandacht aan dit onderwerp te besteden. Daarom is de publicatie 'Grenzen in het Werk' samengesteld. Op 4 november is het eerste exemplaar op het ministerie van VWS overhandigd.

In de publicatie vertellen professionals uit de welzijnssector openhartig over hoe ze omgaan met ethische dilemma's in hun dagelijkse werk. Het boek geeft een boeiende inkijk in een wereld waar iedere dag lastige keuzes gemaakt moeten worden. De vraag die daar altijd bij komt kijken, is wat de juiste manier van handelen is. Daar zijn geen strakke regels voor en dat maakt het werk aan de ene kant moeilijk, maar aan de andere kant vooral erg uitdagend. Wat in alle verhalen terugkomt is het belang van ruimte voor gesprek over de dilemma's waar de professionals mee worstelen. Aan dat gesprek wil dit boek graag een bijdrage leveren.

Voor 'Grenzen in het Werk' zijn bezoeken afgelegd aan onder andere een opvangproject in Utrecht voor meisjes die slachtoffer zijn van loverboys, maatschappelijk werkers in Friesland die te maken hebben met verwaarlozing, het Arbeidstrainingscentrum van het Leger des Heils in Amsterdam dat verslaafden aan werk probeert te helpen en jongerenwerkers die in Tilburg Antilliaanse jongeren op het rechte pad proberen te houden. 'Grenzen in het Werk' is geschreven door Taco van der Mark.

Internationaal congres over ethiek

Het eerste exemplaar van 'Grenzen in het Werk' is op woensdag 4 november door voorzitter Eric de Macker van CNV Publieke Zaak aangeboden aan Jos de Waardt, directeur van de afdeling Ethiek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. "Voor ons is werken meer dan alleen een inkomen verdienen", aldus Eric de Macker. "Wij zetten ons als vakbond in voor beroepsinhoudelijke thema's en ethiek is daarin erg belangrijk. Zo belangrijk zelfs dat we volgend jaar oktober, samen met politievakbond ACP, ethiek in het werk internationaal op de kaart willen zetten door een er een groot congres over te organiseren. Het congres wordt in Den Haag gehouden en is voor Christelijke vakbonden uit Europa."

'Grenzen in het Werk' is verkrijgbaar tegen een prijs van euro 7,95 voor leden en euro 9,95 voor niet leden via de webshop op www.mijnvakbond.nl - http://www.pzcnv.nl/bestellen/categorie/8

Leden van CNV Welzijn krijgen een exemplaar thuisgestuurd.

Voor nadere informatie

Lizelotte Smits, bestuurder Welzijn CNV Publieke Zaak: 06 - 514 28 925

Taco van der Mark, schrijver 'Grenzen in het Werk': 06 - 513 81 189

Tiny Romkema, woordvoerder CNV Publieke Zaak : 06 - 512 44 030

Foto: Omslag Grenzen in het Werk

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.mijnvakbond.nl

http://www.mijnvakbond.nl