Foto's: Southern California Automotive Design Studios (Ontwerpstudio's voor automobielen in Zuid-Californië) dromen over de ultieme JeugdAuto in het jaar 2030 04/11/2009 15:10

PR Newswire

LOS ANGELES, November 4 /PRNewswire/ --

- De winnar van de 6e jaarlijkse Ontwerpwedstrijd zal op 3 december bekend gemaakt worden op de LA Autoshow.

Auto's zijn even tijdloos als rondhangen in de winkelgalerij en ze hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in het sociale leven van jongeren. Auto's zijn een manier om jezelf uit te drukken en, nog belangrijker, ze zijn noodzakelijk om in contact te blijven met vrienden. Maar nu is de communicatie technologie de manier aan het veranderen hoe we contacten houden en dat verandert mogelijk zelfs de rol die de auto speelt in het leven van jonge mensen.

U kunt het multimedia persbericht zien op:
http://multivu.prnewswire.com/mnr/laautoshow/40967

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20091104/NY02386).

Southern California design studios (Ontwerpstudio's in Zuid-Californië) gaan dromen over wat een nieuwe generatie autobezitters, opgegroeid met mobiele telefoons, online gemeenschappen en webcams in 2030 van hun auto's zullen eisen.

De ontwerpstudio's voor Audi, GM, Honda, Mazda, Nissan en Toyota hebben 21 jaar in de toekomst gekeken en hebben hun interpretatie van de JeugdAuto 2030 uitgetekend. Ontwerpen lopen van auto's waarin menselijk DNA verwerkt is, zodat zij van vorm, kleur en materiaal kunnen veranderen, tot auto's die verbonden zijn met openbaar vervoer waar bestuurders niet alleen samen pendelen, maar ook muziek uitwisselen en roosters vergelijken.

Een jury bestaande uit Tom Matano, Director of Industrial Design (directeur industrieel ontwerp) van de Academy of Art University in San Francisco; Imre Molner, Dean of Detroit's College for Creative Studies (Decaan van het College voor Creatieve Studies) in Detroit; Stewart Reed, Chair, Transportation Design, Art Center College of Design (Voorzitter, vervoersontwerp, Art Center College voor Ontwerp) in Pasadena en Jason Hill, Hoofd van Eleven, LLC en ontwerper van de Aptera elektrische en in-het-stopcontact-insteekbare/hybride elektrische auto, zal de inzendingen wegen.

"Automobielontwerpers zijn altijd gefascineerd geweest met de volgende generatie autobezitters en de Ontwerpwedstrijd geeft hen de gelegenheid om het idee van "de auto" met nieuwe ogen te bezien en om de nieuwste technologieën te gebruiken om zowel de behoeften van jongeren te onderzoeken als daaraan tegemoet te komen", zei Chuck Pelly, directeur van Design Los Angeles en een partner in The Design Academy, Inc.

Inzendingen voor de ontwerpwedstrijd van dit jaar voor de JeugdAuto 2030 zijn onder meer:

Volkswagen/Audi of America Design Center California (Ontwerpcentrum Californië) - De Audi eOra en eSpira zijn een toegankelijke uitbeelding van het idee van vrijheid en volwassen worden. Net als een skiër die een berg afglijdt, snijdt de eOra met grote precisie over de weg door zich voortdurend aan te passen aan de bewegingen en plannen van de bestuurder. De eSpira gebruikt autocontrole logica van de volgende generatie en reageert op zelfs de kleinste lichaamsbewegingen en gebaren van de bestuurder en synchroniseert deze met de auto. Het resultaat is een ongeëvenaarde beweeglijkheid en snelle reactie.

General Motors Advanced Design - The Car Hero (de autoheld) maakt van rijden een computerspel en meet de vaardigheden van de bestuurder vergeleken met het autonome systeem van de auto. Nadat je je bestemming hebt ingevoerd op de navi app op je smart phone, kun je tegen de auto spelen om volledige controle over het systeem te "winnen" en toegang te krijgen tot steeds meer extravagante rijscenario's.

Honda Research and Development, North America - De Honda Helix gebruikt inzichten verkregen uit het menselijk genoom en herdefinieert individualiteit en hoe een bestuurder zich langzamerhand met zijn of haar auto verbindt. Er zit menselijk DNA met zich aanpassende polymeren in de Helix en dat maakt veranderingen in de vorm, kleur en materialen van de auto mogelijk. Bewegingen over drie assen maakt aanpassing en reactie op een specifieke omgeving en verkeerspatronen mogelijk.

Mazda R & D of North America - De Mazda Souga is het toppunt van een persoonlijke stempel drukken. Jonge ondernemers kunnen hun eigen auto's maken op Vmazda, een virtuele werkelijkheidswebsite die als een speelplaats voor ontwerpen functioneert. Met de hulp van een virtuele ontwerpmentor wordt iedere auto gegarandeerd betaalbaar, milieuvriendelijk en volledig op de bestuurder gericht.

Nissan Design America - De V2G is milieuneutrale auto voor pendelaars in 2030. De combinatie van dynamische styling en bouw van hoge kwaliteit van de auto schept een elektrische machine met topprestaties, die aangepast kan worden aan de behoeften en wensen van zijn eigenaar.

Calty Design Research van Toyota - De Toyota LINK is op een maat te maken, openbaarvervoerauto voor studenten die naadloos verbinding legt met een sociaal netwerk voor vervoer. "LINK SKINZ" kan gedownload worden en maakt het dan mogelijk om de vorm van de auto te veranderen in een verpersoonlijkt uiterlijk en "LINK SPHERES," wielen, gemaakt van een materiaal dat elektriciteit geleidt, zet wrijving om in energie die de batterijen oplaadt.

Over de Design Challenge (Ontwerpwedstrijd)
De Ontwerpwedstrijd is een onderdeel van de conferentie van
automobielontwerpers, Design Los Angeles, die elk jaar gehouden wordt tijdens de persdagen van de Los Angeles Autoshow, 2 en 3 december 2009. De afgelopen zes jaar is telkens een nieuw thema gekozen voor de Ontwerpwedstrijd en de belangrijkste automobiel ontwerpstudio's in Zuid-Californië binden dan de strijd aan tegen elkaar om hun taltenten te tonen en nieuwe ideeën voor automobielontwerp uit te proberen. De Design Los Angeles Conferentie brengt ontwerpers ook samen met vooraanstaande mensen in de ontwerpsector en biedt een mogelijkheid om gemeenschappelijke problemen in de industrie te bespreken.

Jessica Schmidt, The Rogers Group, +1-310-552-4177, LAautoshow@rogerspr.com






-