Groene Hart Ziekenhuis landelijk winnaar TopZorg Menzis

04/11/2009 12:30

Menzis zorg en inkomen

Gouda, 4 november 2009

Het Groene Hart ziekenhuis in Gouda is de grote winnaar van de Menzis TopZorg contracten. Als enige ziekenhuis heeft het voor alle negen ingrepen het predikaat in de wacht gesleept: vijf in 2008 en vier nieuwe in 2009. De nieuwe betreffen amandelen knippen, knie- en heupprotheses en rughernia-operaties. Menzis-bestuursvoorzitter Roger van Boxtel reikte vandaag symbolisch de predikaten uit aan bestuursvoorzitter DirkJan Verbeek.

Moeten bij je kind de amandelen worden verwijderd, dan wil je erbij zijn als het onder narcose wordt gebracht. In een KNO-poli met het TopZorg-predikaat kan je daarop vertrouwen.

Vermoedt je huisarts een acute hernia, dan word je bij een TopZorg-ziekenhuis binnen twee weken gezien. Landelijk duurt dat gemiddeld vier weken. En je kunt er op rekenen dat er een MRI-scan wordt gemaakt.

Zo zijn er talloze winstpunten. Basis is altijd de zeer goede medische kwaliteit. Ook informatievoorziening en bejegening zijn bovengemiddeld goed. Alles langs de meetlat van de patiënt.

Groene Hart: 'bewezen kwaliteit'

DirkJan Verbeek, voorzitter Raad van Bestuur van het GHZ: 'Wij werken altijd hard aan de kwaliteit van onze zorg. Het is fantastisch dat dit leidt tot maar liefst negen predikaten van Menzis. Contracten tellen in de markt en die krijg je niet zomaar: alleen bewezen kwaliteit telt en dat wordt grondig onderzocht. Ik ben trots op ons ziekenhuis en op de betrokken medewerkers in het bijzonder'.

NPCF

Ook de Nederlandse Patienten Consumentenfederatie (NPCF) is enthousiast over de nieuwe TopZorg-contracten. Atie Schipaanboord, directeur Beleid en Innovatie van de NPCF: 'We vinden het mooi dat mede op basis van patientencriteria zorg en TopZorg zijn ingekocht.'

Menzis TopZorg

In 2009 begon Menzis met TopZorg. Uitgangspunt: niemand weet zo goed wat bij ingrepen belangrijk is voor de patiënt als de patiënt zelf. Samen met medisch specialisten, medische kwaliteitsinstituten en gespecialiseerde patiëntenverenigingen heeft Menzis daarom de wensen en eisen in kaart gebracht en inmiddels voor negen behandelingen ingekocht. Dit jaar en volgend jaar lopen de tweejarige contracten van ingrepen rond borstkanker, staar, meniscus, spataderen en liesbreuk. Voor 2009 en 2010 komen daar heup- en knie-implantaten, lage-rughernia en amandelen bij. De Menzis Zorgmakelaar adviseert klanten om naar TopZorg te gaan, maar laat de keuze altijd aan de klant.

Naast het Groene Hart Ziekenhuis worden vandaag ook het aan Martini Ziekenhuis (Groningen), Medisch Spectrum Twente (MST, Enschede) en Slingeland Ziekenhuis (Doetinchem) als regionale winnaars de TopZorgpredikaten uitgereikt.





http://www.menzis.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,