Kinderen van 0 tot 8 jaar Speerpunt.

04/11/2009 16:20

Bernard van Leer Foundation

Bernard Van Leer Foundation faciliteert 100.000 euro in plannen en projecten met medewerking van bedrijfsleven.

Den Haag, 4 november 2009

De Bernard van Leer Foundation nodigt de leiders, ondernemers van het Nederlandse bedrijfsleven uit mee te denken en te werken aan projecten voor het verbeteren van de positie van achtergestelde kinderen van 0 tot 8 jaar. Als extra aanmoediging stelt de Bernard van Leer Foundation hiervoor honderdduizend euro beschikbaar.

Het initiatief komt uit de koker van Lisa Jordan, de nieuwe directeur van de Bernard van Leer Foundation. Op 11 november, tijdens de lustrumbijeenkomst ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van de foundation, lanceert Jordan haar zoektocht naar corporate leiders voor de ontwikkeling van kinderen, immers de burgers en werknemers van de toekomst. Het thema van de dag luidt heel toepasselijk: "Wat kunnen kinderen vandaag de dag verwachten van corporate leaders en ondernemers?"

De 45-jarige Amerikaanse Lisa Jordan ziet het als een uitdaging om het bedrijfsleven meer te betrekken bij de ontwikkeling van kinderen. Kinderen van nu zijn immers de burgers en werknemers van de toekomst. De basis van de ontwikkeling van een kind wordt gelegd in de eerste kinderjaren tussen nul en acht jaar zowel sociaal, emotioneel als cognitief.

Jordan ziet juist nu een toenemende noodzaak om extra aandacht aan de ontwikkeling van jonge kinderen te geven. Door de financiële crisis en armoede, de multiculturele maatschappij, ouders die beiden werken, internet en een toename van geweld en pesten, komen jonge kinderen extra onder druk te staan. "De ontwikkeling van kinderen is niet alleen de verantwoordelijkheid van de overheid en ouders maar van ons allemaal," aldus Jordan.

De Bernard van Leer Foundation zoekt daarom samenwerking en betrokkenheid van de corporate leiders en ondernemers. Zij kunnen hun invloed en kennis aanwenden voor de jongste burgers van onze samenleving. Daarnaast kunnen zij fondsen beschikbaar stellen voor projecten om de positie van achtergestelde kinderen in Nederland of waar ook ter wereld te verbeteren.

Het thema van de dag is bewust gekozen, omdat de ondernemers Bernard van Leer en zijn zoon Oscar van Leer altijd hebben gepleit voor een grote maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijfsleven.

Op 11 november vindt tijdens het middagprogramma van de lustrumbijeenkomst een paneldiscussie plaats over dit onderwerp. Deelnemers aan deze discussie zijn:

Peter ter Kulve - Chairman Unilever Benelux

Robert Swaak - CEO PricewaterhouseCoopers

Heleen Terwijn - oprichter Weekendschool

Sjoerd van Keulen - voorzitter Raad van Bestuur Holland Financial Center

Loek van den Boog - ICT ondernemer, oprichter en voorzitter Net4kids

Leonard Geluk - voorzitter College van Bestuur van ROC Midden Nederland





www.bernardvanleer.org