Politie Zaanstreek-waterland

Woningoverval Kalf

Zaandam, 04-11-2009

Zaandam, 4 november

De politie doet onderzoek naar een overval op een woning aan de Klingelbeek die woensdagmiddag rond 15.00 uur plaatsvond. Drie mannen belden aan, zeiden dat ze van de politie waren en drongen vervolgens de woning binnen onder bedreiging van een mes. Er raakte niemand gewond, maar er werden wel sieraden buitgemaakt. De daders gingen er in een kleine rode auto vandoor in de richting Zaandam/Amsterdam. Volgens een getuige zagen de daders er als volgt uit:

* Drie mannen, vermoedelijk van Turkse afkomst en ze spraken accentloos Nederlands
* In de leeftijd van 21-25 jaar

Dader 1: Groene versleten militaire jas

Dader 2: Spijkerbroek, zwarte jas en een ringbaardje

Dader 3: Spijkerbroek, zwarte trui en een beige jack

De politie heeft na de woningoverval direct 480 sms-alerts uitgestuurd onder collegas. De meldkamer heeft de melding ook uitgegeven aan Connexxion. Niet lang daarna belde een buschauffeur dat drie mannen die aan het signalement voldeden bij hem in de bus zaten en alle drie bij verschillende haltes uitstapten. De politie heeft de camerabeelden uit de bus inbeslaggenomen.

Hebt u iets verdachts gezien in de Klingelbeek woensdagmiddag? Is er ook bij u aangebeld door onbekenden? Hebt u overige informatie die voor de politie van belang kan zijn? Belt u dan met de recherche via 0900-8844.