Politie Hollands Midden

Oegstgeest - Jongeren halen blokken uit water die zij er zelf ingooiden

Oegstgeest, 04-11-2009 o Circa twintig jongeren zijn op donderdag 29 oktober en vrijdag 30 oktober het Oegstgeesterkanaal ingegaan, om daar de door hun ingegooide basaltblokken uit het water te halen.

Het ging om circa 150 basaltblokken die de jongeren uit het talud onder het viaduct van de Eijsingabrug hadden gehaald en in het water hadden gegooid. De gemeente had aangifte gedaan en wilde de schade van circa 1500 euro verhalen. Toen de jongeren dat hoorden, besloten zij de blokken uit het water te halen en weer terug op hun plek te zetten.

De gemeente is na deze klus met de jongeren meegegaan naar het viaduct en zag dat alles er weer netjes uitzag. Hierop heeft zij haar aangifte ingetrokken. Zij complimenteert de jongeren dat zij alles weer in goede orde hebben hersteld. Ik vind dit een perfecte actie en denk dat de jongens hier meer van geleerd hebben dan een geldboete, aldus een woordvoerder van de gemeente Oegstgeest.

Heterdaad Een 16-jarige jongen uit Oegstgeest heeft de herstelactie in gang gezet. Hij werd namelijk op woensdag 28 oktober omstreeks 10.30 uur op heterdaad betrapt door een agent in zijn vrije tijd, toen de 16-jarige een basaltblok uit het talud wrikte. De agent reed van de President Kennedylaan naar het Boerhaaveplein en liep vervolgens naar de jongen toe, waarop hij zag hoe de Oegstgeestenaar het blok in het water liet vallen. Dichterbij gekomen zag de agent dat er meerdere blokken uit het talud waren gehaald en in het water lagen. De politie schreef de gegevens van de jongen op en attendeerde de gemeente op de in het water gegooide basaltblokken.