Waterschap Groot Salland

Dijkgraaf Sybe Schaap koninklijk onderscheiden

Laatste wijziging: 4 november 2009

Op 4 november 2009, is op de Waterschapsdag in Den Haag dr. S. (Sybe) Schaap benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau. De heer Schaap heeft in de loop der jaren zeer diverse functies met veel kennis, betrokkenheid en enthousiasme bekleed. Door zijn veelzijdigheid en enorme werklust heeft hij op verschillende terreinen grote resultaten bereikt. Voor West-Overijssel is zijn functioneren als dijkgraaf van het Waterschap Groot Salland van groot belang voor het waterbeheer in dit gebied en heeft een positieve invloed op de ontwikkeling hiervan.

Dijkgraaf Waterschap Groot Salland

Sinds 1997 is de heer Schaap dijkgraaf van Waterschap Groot Salland. Dit is een kwetsbaar gebied en inspanningen op het gebied van waterkeringszorg zijn van groot belang voor de veiligheid van de inwoners van het gebied.Onder leiding van de heer Schaap is op dit terrein veel tot stand gebracht. Bijvoorbeeld de balgstuw bij Ramspol en de beweegbare waterkering van de gemeente Kampen.De heer Schaap heeft de afgelopen jaren ook veel tijd en energie gestoken in de verstandhouding met andere bestuurlijke en maatschappelijke partners, in het bijzonder de gemeenten. Dit heeft geresulteerd in goede onderlinge verhoudingen en breed gedeelde werkafspraken.

Een uitgebreide motivatie voor zijn benoeming tot officier in de orde van Oranje Nassau staat vermeld in het persbericht (Word document) van de Unie van Waterschappen.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl